Teljes a kollekció

Novak Djokovics nagy árat fizetett a Roger Federer felett aratott ötjátszmás győzelemért: a Rafael Nadal elleni hétfői döntőben – az egynapos halasztás dacára – sem fizikailag, sem szellemileg nem tudta elviselni a nyomást. Az első labdamenetben úgy tetszett, villámfinálé lesz, ugyanis a szerb bal bokája meghúzódhatott egy sprintet követően, ám folytatni tudta a mérkőzést. Már ekkor látszott, hogy bizonytalan, holott éppen a stabilitás az erőssége. Adogatásban sem volt kiegyensúlyozott, ezért aztán 6:4-re elvesztette az első szettet. A másodikban – némi esőszünet után – 7:5-tel egyenlített, ezzel aztán el is fogyott a muníció. A folytatásban Nadal „bedarálta” ellenfelét (6:4, 6:2), és ezzel a US Open bajnoka lett; ez volt az egyetlen Grand Slamtrófea, ami még hiányzott a gyűjteményéből.

„Ez volt a legjobb mérkőzésem Flushing Meadow-ban, éppen a legfontosabb pillanatban” – értékelte sikerét a spanyol.

Nadal év végi világelsősége nem is kérdéses, hiszen óriási fölénnyel, 4880 pont előnynyel vezet Djokovics előtt; Federer már csak a harmadik. Nadal a hetedik férfi teniszező, akinek sikerült mind a négy Grand Slam-viadalt (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) megnyernie, a GS-sikerek külön versenyében pedig 9 győzelemmel már a hetedik. Federer 16-tal első, ám időarányosan a spanyol áll jobban, hiszen a svájci egy évvel idősebb korában tartott kilencnél.

Két helyet visszacsúszott, így harmincnyolcadik Szávay Ágnes a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet; Czink Melinda a 99., Arn Gréta a 105.

Felült a trónra. Rafael Nadal ünnepli újabb Grand Slam-győzelmét
Felült a trónra. Rafael Nadal ünnepli újabb Grand Slam-győzelmét
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.