Szevasz, Vera

Harmadik Grand Slam-elsőségét szerezte Kim Clijsters: a korábbi kettőt is a US Openen nyerte. A három közül ez utóbbi volt a legsimább, hiszen csupán egy órát töltött a pályán. Vera Zvonarjovának esélye sem volt szorossá tenni a mérkőzést, a 6:2, 6:1 hűen tükrözi a látottakat.

A 26. születésnapját a héten ünnepelt orosz nem volt képes magát megajándékozni: bánatát fokozhatja, hogy sorozatban ez volt a második elvesztett GS-döntője, ugyanis Wimbledonban is a végén bukott el.

Clijsters kupájával, kislányával
Clijsters kupájával, kislányával

Már Flushing Meadow sem Roger Federeré. A párizsi (Roland Garros) és a londoni (Wimbledon) negyeddöntős kiesés után New Yorkban is betlizett. Öt, zsinórban megszerzett elsőség után tavaly meg kellett elégednie a második hellyel, az idén pedig a fináléba sem került: hullámzó mérkőzésen kapott ki Novak Djokovicstól. A svájci szerzett előnyt, a szerb egyenlített, aztán újra Federer vezetett, majd ismét egál lett az állás. Az ötödik szettben 5:4-nél két mérkőzéslabdája volt a korábbi világelsőnek, ám Djokovics mindkettőt hárította, aztán ő brékelt, és erre Federernek már nem volt válasza. Huszonnyolccal több önhibájának köszönhette a vereséget, esetleg annak, hogy túl jár pályafutása zenitjén.

A másik ágon a pályafutása első US Open-elsőségére áhítozó Rafael Nadal a papírformának megfelelően lemosta a pályáról a 12. helyen kiemelt Mihail Juzsnijt. Az orosz mindössze kilenc játékot nyert, igaz, szettenként egyre többet: talán, ha még játszanak két szettet, eljutott volna a rövidítésig...

Babos Tímea Sloane Stephenszszel párosban megnyerte a torna juniorversenyét. A döntő játék nélkül dőlt el, ugyanis a belgaAn-Sophie Mestach hasizomsérülése miatt a rivális kettős játék nélkül feladta a mérkőzést. A magyar, amerikai duó ezzel a harmadik junior Grand Slam-győzelmét (Roland Garros, Wimbledon, US Open) aratta az idén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.