Ez aztán az olasz nagydíj!

Nem kezdődött eseménytelenül a Forma–1-es Olasz Nagydíj: Jenson Button gyönyörűen lehagyta az élről induló Fernando Alonsót, akivel szemben kisvártatva ferraris márkatársa, Felipe Massa kezdett harcot.

A második kanyarnál csatlakozott a duóhoz Lewis Hamilton, ám a pontverseny élén álló pilóta erőfeszítései nem vezettek eredményre, mivel Massa bal hátsó kereke eltörte az iparkodó McLaren jobb első felfüggesztését; a kocsi irányíthatatlanná vált, s a kavicságyban végezte.

A folytatásban az akkor még pontlistamásodik Mark Webber csatázott kicsit Michael Schumacherrel, aztán – följőve nyolcadiknak – lehagyta a szenvedő németet. A vezető trió (Button, Alonso, Massa) kis különbséggel haladt az élen, majd kétszereplősre szűkült a vetélkedő, miután a brazil egyre inkább lemaradt. A 30. körben a boxutcában elütöttek egy szerelőt, ekként mentőautó száguldott a szervizútra...

A 37. körben fordult a kocka: Button kerekcseréje után Alonso és Massa ment az élen, majd a spanyol is kiment, s ha kevéssel is, de az angol elé tért vissza. A végjátékban Alonso simán tartotta a vezető pozíciót: a hazai környezetben menő Ferrari megnyerte tehát az Olasz Nagydíjat. Az élre a hatodikként beérkező Webber állt; a vb-pontverseny továbbra is nyílt...

Alonso Ferrarija győzött Fotó: Reuters – Alessandro Garofalo Olasz Nagydíj: 1. Alonso (spanyol, Ferrari), 2. Button (brit, McLaren), 3. Massa (brazil, Ferrari), 4. Vettel (német, Red Bull), 5. Rosberg (német, Mercedes), 6. Webber (ausztrál, Red Bull), 7. Hülkenberg (német, Williams), 8. Kubica (lengyel, Renault), 9. Schumacher (német, Mercedes), 10. Barrichello (brazil, Williams). Vb-pontverseny. Pilóták: 1. Webber 187 pont, 2. Hamilton (brit, McLaren) 182, 3. Alonso 166, 4. Button 165, 5. Vettel 163. Csapatok: 1. Red Bull 350 pont, 2. McLaren 347, 3. Ferrari 290.

Alonso Ferrarija győzött
Alonso Ferrarija győzött
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.