Apa csak egy van

Sir Alex Ferguson hagyományosan kérlelhetetlen apafigurának számít kicsapongó játékosai körében. A legendák sorába tartozik, ahogy „szétcsapott” Giggs és barátnői között, igyekezett a Spice Girls jelentette celebcsábításoktól visszafogni Beckhamet, s a „megfelelő irányba” terelte Cantona temperamentumát is.

Először fordult elő viszont, hogy egy magánéleti válságba sodródott „vörös ördögöt” nem küldött pályára. Rooney amúgy is az Everton-szurkolók célpontja azóta, hogy „cserbenhagyta” nevelőegyletét, s miután a 24 éves csatár félrelépéseinek szaftos sztorija egész héten elárasztotta a bulvársajtót, Sir Alex inkább megkímélte ékét a folyamatos cikizéstől.

A 3-3-ra végződött találkozót Ferguson mihamarabb szeretné elfelejteni. Noha együttese (Fletcher, Vidics és Berbatov góljával) 3-1-re vezetett, a sérülések miatt hozzáadott időben az Everton megrázta magát, és meghökkentette ellenfelét: előbb a 91. percben Cahill bólintott a kapuba, majd a spanyol Arteta egyenlített. Az MU szemponjából még roszszabb is lehetett volna: Atkinson bíró – a diplomatikus David Moyes szakvezető szavaival élve – „figyelemreméltó döntést” hozott, amikor úgy fújta le a találkozót, hogy Arteta éppen komoly helyzetbe hozta Jagielkát. A hibából okulva kedden, amikor az MU Bajnokok Ligája-mérkőzésen fogadja a Glasgow Rangerst, Rooney visszatér a csapatba.

A Uniteddel ellentétben a Chelsea az idén még nem vesztett pontot, és nem mutatott kíméletet korábbi edzőjével, a most a West Ham-nél szolgáló Avram Granttal szemben sem. A kékek győzelme egy pillanatig sem volt kétséges. Drukkereik legnagyobb örömére a súlyos sérülése miatt szinte egy teljes szezont kihagyott Essien rögtön amásodik percbenmegszerezte a vezetést.Negyedórával később Green csak a fejét tudta vakarni, amikor Salomon Kalou kihasználta a kapus közismertképességétaYouTube-ra méltó bakikra. A bajnokcsapat láthatólag a szerdai, Zsolna elleni BL-nyitányra tartalékolta erőit, ám Essien a 83. percben nem hagyta ki a lehetőséget, hogy ismét lássa a nevét az eredményjelző táblán. A helyzetképen Parker javított, kihasználva Cech ritka megtorpanását. Carlo Ancelotti tréner a 3-1-es győzelem után óvott az elbizakodottságtól.

Jussi Jääskeläinen eltiltása miatt ismét Bogdán Ádám kapott lehetőséget a bizonyításra a Bolton kapujában. A fiatal tehetség nem jeleskedett, de Cahill kiállítása után az észak-angliai csapatnak esélye sem volt a remeklő házigazdákkal szemben (4-1). Nem ment ennyire jól (sőt) a Liverpoolnak, amely 0-0-t játszott a Birmingham ellen.

Az élen: 1. Chelsea 12 pont, 2. Arsenal 10, 3. Manchester United 8, 4. Blackpool 7, 5–6. Birmingham City, Fulham 6-6 (egyaránt 6-5).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.