Világbajnokság: nézőként az éremosztáson

A franciák, a britek és a németek mögött a negyedik helyen végzett a Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn összeállítású csapat a csengtui világbajnokság női versenyében. A magyarok a közepesnél jobb, de a legkevésbé sem kimagasló, kiváló vívással – a franciáktól alig lemaradva – a második helyen álltak az első szám után, aztán az úszásban a várakozásnak megfelelően előreléptek.

A lovaglással viszont csak Gyenesei lehetett elégedett, Kovács egy ellenszegülés következtében a reméltnél lényegesen több pontot vesztett, s Tóth is nagyon nehezen birkózott meg „alkalmi társával”. A lövészetes futás előtt már az tetszett reálisnak, hogy a magyarok leszorulnak a dobogóról, s a papírforma végül igazolódott is.

Egyéniben Gyenesei hetedik, Kovács tizedik, Pataki Viktória 18., Tóth Adrienn pedig 27. lett. A dobogóra az immár háromszoros világbajnok francia Amélie Caze, a litván Donata Rimsaite és az olimpiai aranyérmes német Lena Schöneborn állhatott fel. Sokkal több babér vasárnap sem termett a magyaroknak: a Pataki Viktória, Németh Róbert kettős a nyolcadik helyen végzett a váltóversenyben, melyet vegyes csapatok részvételével rendeztek. Az aranyérem a lengyeleké, az ezüst az ukránoké, míg a bronz a litvánoké lett.

Ma a férfiak váltóviadala szerepel a Kínában zajló vb műsorán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.