Nem állt meg az észt

Békésnek mondható hétvégén van túl a US Open mezőnye, már ami az esélyeseket illeti. A harmadik-negyedik forduló környékén már ritka a sima mérkőzés, ezúttal azonban többnyire egyoldalú összecsapásokat láthattak a nézők.

A női egyes legnagyobb esélyesének tartott dán Wozniacki például 6:1, 6:0-ra verte a tajvani Csant, ami szokatlan arányú siker a torna kellős közepén. Venus Williams sem izzadt meg különösebben, ő a luxemburgi Minellát (van, ki e nevet nem ismeri?) győzte le 6:2, 6:1-re, míg az orosz Sarapova két nullás szettel vetett véget az amerikai Capra eddigi sikertörténetének.

Jankovics dühöng – volt oka rá
Jankovics dühöng – volt oka rá

A sorban az egyetlen kakukktojás Jelena Jankovics (negyedik kiemelt), aki két szettben kikapott az észt Kanepitől. Az eredmény maga meglepőnek mondható, ám aki látta a szerb idei szereplését Flushing Meadow-ban, az aligha kapta fel a fejét. A korábbi két fellépésén is arra ütötte a labdát, amerre állt, és nem tett másként Kanepi ellen sem, akitől elég volt egy kilengésmentes teljesítmény ahhoz, hogy beüsse magát a negyedik körbe.

A férfiaknál a pozsonyi lakos ukrán Sztahovszkij készül történelmet írni, miután a rangsor 36. helyéről indulva már harmadik fordulós, és korántsem esélytelen a spanyol Feliciano Lopez ellenében. A „nagyok” köszönik szépen, jól vannak, Roger Federer teniszsulit tartott a francia Mathieu-nek, és már negyedik fordulós, Nadal ugyancsak három szettben verte az üzbég Isztomint, de még eggyel hátrább tart, és az amerikai pályákon rendre remeklő Mardy Fish is túljutott az első három körön.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.