Kikínlódott elődöntő

A vártnál jóval nehezebben, a reméltnél pedig sokkal gyengébb teljesítménnyel, de utolsó csoportmérkőzésén Macedónia együttesét is legyőzte a zágrábi Európa-bajnokságon a magyar válogatott, így Kemény Dénes társulata nem szorul pótvizsgára, és máris az elődöntő részvevőjének tudhatja magát.

Bár a háromszoros olimpiai bajnok alakulat az első negyedben megnyugtatónak mondható, 2:0-ás előnyre tett szert a mezőny legmagasabb átlagéletkorú garnitúrája ellen, a második labdára úszást követően érthetetlen visszaesés következett be a produkcióban, és a kínlódás „eredményeként” a játékidő feléhez úgy érkeztek el a felek, hogy döntetlen (4:4) állt a nagytáblán.

Szívós kiemelkedik: nálunk a labda
Szívós kiemelkedik: nálunk a labda

A folytatásban azonban már egyetlen gólra sem tellett a harmatos vetélytárs erejéből, s mivel a 0:0-lal zárult harmadik játékrész után, a befejező nyolc percben a másik oldalon Szívós, Varga Dániel és Varga Dénes is betalált, a találkozó végül is magabiztos magyar sikerrel ért véget (7:4).

„Majdnem rémálom lett, ha nem nyerünk, megkapjuk az Eb balekjai címet...” – nyilatkozta a meccs végén Kemény, ám a lényeg mégiscsak az: Biros és társai a mérsékelt teljesítmény dacára hatcsapatos csoportjuk élén végeztek, és legközelebb csak csütörtök este kell majd vízbe szállniuk, immár a döntőbe jutásért.

A magyar női csapat – még szombaton – 10:10-es döntetlent ért el a németek ellen, így csak harmadik lett kvartettjében. A négy közé kerülésért az oroszokkal mérkőzik Petrovics Mátyás együttese ma délután fél hattól. Nem kifejezetten biztató hír a randevú előtt, hogy a németekkel szemben megsérült Bujka Barbara arcát három öltéssel kellett összevarrni...

Férfiak. A csoport: Spanyolország–Törökország 12:6, Románia–Montenegró 9:9. (Az Olaszország–Horvátország mérkőzés lapzárta után fejeződött be.) B csoport: Szerbia–Németország 17:3, Oroszország–Görögország 7:6. A végeredmény: 1. Magyarország 13 pont, 2. Szerbia 12, 3. Németország 9, 4. Görögország 4, 5. Macedónia 3, 6. Oroszország 3.

Nők. A csoport: Görögország–Horvátország 29:4, Oroszország–Olaszország 12:12. A végeredmény: 1.

Görögország 7, 2. Oroszország 5, 3.

Olaszország 4, 4. Horvátország 0.

B csoport: Hollandia–Spanyolország 8:7. A végeredmény: 1. Hollandia 6, 2. Spanyolország 6, 3. Magyarország 4, 4. Németország 1.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.