Ez bizony Bent volt...

Fabio Capello, ha ez nem látszott is rajta, többszörösen is elégedett lehetett szombaton, amikor észak-angliai pendlizése során három gólszerző reménysége, előbb a déli órákban Theo Walcott Blackburnben, kora délután Bobby Zamora Blackpoolban, késő délután pedig Wayne Rooney Manchesterben betalált a hálóba.

A harmadik fordulójában a Premier Liga mindhárom nagyágyúja megszerezte a három pontot, pedig a Blackburn úgy fogadta az Arsenalt, hogy vendégszeretetről aligha lehetett beszélni. Ha a zuhogó esőről nem is tehettek a házigazdák, rámenős, sőt durva játékmodorukon ideje lenne változtatni. A látogatók az angol válogatottból a dél-afrikai vb előtt meglepetésre kirekesztett Walcott jóvoltából már a tizenkilencedik percben megszerezték a vezetést, majd a Blackburn Diouf révén kiegyenlített, de a második félidő elején Arsavin – Fabregas helyzetkihagyását korrigálva – beállította a végeredményt (2-1).

A Chelsea idényzáró és szezonkezdő hazai, földcsuszamlásszerű teljesítménye után a kékek szurkolói csalódottan fogadták a Stoke elleni „mindössze” 2-0-ás győzelmet. Az eredmény fölényesebb is lehetett volna, ha Sörensen kapus nem védi ki a ritkán rontó Lampard tizenegyesét. Malouda mindenesetre feledtette társa hibáját, majd a hajrában Sörensen buktatta Anelkát, és Drogba büntetőjét már nem tudta hárítani.

Pályafutása eddigi leghoszszabb meddőségének vetett véget Rooney, aki öt hónapja sem hazája, sem klubja képviseletében nem talált a hálóba. A jég a West Ham ellen tört meg az Old Trafford stadionban, a 34. percben, és a lényegen nem változtat, hogy a zömök géniusz furcsán elvégzett tizenegyessel iratkozott fel a góllistára. A Manchester United tetszetősen és magabiztosan játszott, 3-0-ás győzelmét akár meg is duplázhatta volna. Sir Alex Ferguson a Fulham elleni megtorpanás (2-2) után annak is örülhetett, hogy a másik két gólt is frusztrált, iparkodásához képest ritkán eredményes játékos – Nani és Berbatov – szerezte. Avram Grant tréner nullpontos csapata aligha lélegezhet fel: következő ellenfele a bajnoki címvédő (és a „szerény” 2-0 dacára is 14-0-ás gólkülönbséget felmutató) Chelsea.

A forduló meglepetései: a BL-főtáblás Tottenham 1-0-ra kikapott Wiganben, majd ugyanilyen különbséggel vesztett Sunderlandben a Manchester City, amelynek végzetét Darren Bentnek a 94. percben a hálóba küldött tizenegyese okozta.

Bemutatkozott a Premier Ligában Bogdán Ádám: az otthon játszó Bolton kapusa az után lépett pályára, hogy a finn Jäskeläinent a 37. percben kiállították a Birmingham elleni meccsen. A magyar játékos 0-1-nél állt be, és az 51. percben Gardner „felavatta” (0-2). A létszámhátrányban lévő Bolton azonban nem adta fel, és Davies tizenegyesével, valamint Blake szabadrúgásával váratlanul kiegyenlített (2-2).

Az élmezőny: 1. Chelsea 9 pont, 2. Arsenal 7 (9-2), 3. Manchester United 7 (8-2).

Ezért járt a büntető a sunderlandi mérkőzés 94. percében
Ezért járt a büntető a sunderlandi mérkőzés 94. percében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.