Nagy találkozás

Az utolsó pillanatokban szerezte meg a győztes gólt Schweinsteiger révén a címvédő Bayern München a korábbi első Wolfsburg ellen (2-1) a Bundesliga pénteki idénynyitóján: akkor még a bajorok sem gondolták volna, hogy dupla siker volt a nyögvenyelős győzelem, hiszen egy nappal később a spanyol Raullal megerősítettnek gondolt Schalke 2-1-es vereséggel kezdett a Hamburg otthonában.

A Real „fakóból” merítő két klub közül az északnémet járt jobban: a korábban ugyancsak a madridi sztárklubból igazoltRuud Van Nistelrooy kétszer is beköszönt, és miután egykori társa, Raul az aznapra kapott 63 perc alatt eredménytelen maradt, Farfan gólja csak a szépítésre volt elegendő.

Mindkét újonc győzelemmel kezdett: a Kaiserslautern és a St. Pauli másolta egymást, idegenben és egyaránt 3-1-re nyert. A Bundesliga 2 bajnokának dolgát megkönnyítette a Kölnben szereplő libanoni Jusszef Mohamad, aki történelmet írt: a 92. másodpercnél korábban még senkit nem állítottak ki a német élvonalban. Ezt a Kaiserslautern köszönte szépen, és két horvát játékosa, a duplázó Lakic, valamint Ilicevic három góljával nyert. Akárcsak a St. Pauli, amely Freiburgban diadalmaskodott; a 78. percig 0-0-ra állt a mérkőzés, akkor meglódultak az események: ugyan a hazaiak szereztek vezetést, a végén mégis ők búslakodtak.

Az örökös titkos esélyes, néhány napja ászát (Özil) veszítő Werder Bremen Hoffenheimben vett gyenge rajtot: Frings ugyan már a harmadik percben vezetést szerzett (tizenegyesből), ám aztán csak hazai gólok következtek, a számtanóra vége négy lett. A forduló zárómérkőzésén a Dortmund – hazai pályán – 2-0-ra kikapott a Leverkusentől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.