Csoporttal foglalkozás

Jó esélye mutatkozik a Debrecennek arra, hogy bekerüljön az Európa Liga szeptember 16-án kezdődő csoportküzdelmeibe, miután nyíregyházi albérletében, 7000 néző előtt, 2-0-ra felülmúlta a Liteksz Lovecset.

A hajdúságiak Coulibaly védelmi hiba után született közeli lövésével és Laczkó fejesével már bő fél óra után beállították a végeredményt a bolgár rivális ellen, amelyből Barthe a 70. percben piros lapot kapott. Ha HerczegAndrás garnitúrája továbblép, akkor újfent a Ferencvárost másolja: az EL és elődje, az UEFA Kupa csoportkörébe eddig csupán a budapesti együttes jutott el, méghozzá 2004-ben, miként hazánkat mind ez idáig e két társulat képviselte a Bajnokok Ligája úgynevezett főtábláján is.

Úgy fest, kissé elhamarkodták a pozitív jelzőket a Győrt illetően, minthogy az előző fordulóban a Montpellier-t búcsúztató kisalföldi alakulat hazai pályán, immár 8500 érdeklődő figyelmétől kísérve 2-0-ra alulmaradt a zágrábi Dinamóval szemben. A kvalifikációs szakasz előző, harmadik kanyarja után csodát és korszakos bravúrt emlegetők alighanem megfeledkeztek arról, hogy az egyszeri teljesítmény mit sem ér „megerősítés” nélkül; a győri arénában Rukavina két, egyaránt finom bokamozdulattal a bal alsó sarokba külsőzött gólja már a 28. percre eldöntötte a találkozót. Ezzel együtt Pintér Attila kiválasztottjai még „hozzászólhatnak” Zágrábban, habár a továbbjutásra immár meglehetősen kevés az esélyük.

Az Európa Liga selejtezőjének korábbi szakaszában a Zalaegerszeget a KF Tirana, aVideotont a Maribor ejtette ki. Mezey György székesfehérvári szakvezető szerint az utóbbi párharcnál harminc százalékkal csökkentette csapata esélyeit, hogy hazai meccsét Győrött kellett lejátszania; a „nyírségi” debreceniektől mind ez idáig nem érkezett efféle panasz...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.