Görög víz

Noha nevezett, a rajt előtt visszalépett a magyar együttes a hosszútávúszók 5 kilométeres csapatversenyétől a „vizes” Európa-bajnokságon. A maratonisták Balatonfüreden zajló kontinensviadalán csütörtökön 10 kilométeren hetedikként végzett Risztov Éva „pszichés és fizikai fáradtság miatt” nem vállalta a szereplést, ezért nem tudott kiállni a csapat.

„Kénytelenek voltunk viszszaléptetni az együttest, mert hiába állt rendelkezésre a két férfiversenyző, Gercsák Csaba és Kutasi Gergely, csak a hármas kötelező női szereplőjével, esetünkben Risztovval együtt lett volna reális esély arra, hogy pontszerző helyen, vagyis ötödik-hatodikként végezzünk. Helyette nem lett volna értelme más női úszót indítani” –magyarázta a történteket Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára. A számot a görögök nyerték.

A műúszók Margit-szigeti csapatviadalán a szabadon választott gyakorlatokat követően is az oroszok állnak az élen, a magyarok a kilencedik helyről várják a folytatást.

Hosszútávúszás, csapatverseny, 5 km: 1. Görögország (Kalliupi Arauzu, Antoniosz Fokaidisz, Szpiridon Janniotisz), 2. Olaszország, 3. Oroszország.

Ez lesz a hét végén

SZOMBAT Hosszútávúszás (Balatonfüred):férfi 25 km, 10 óra.

Műúszás (Margit-sziget):

egyéni szabad gyakorlat (10); csapat szabad gyakorlat (18).

VASÁRNAP Hosszútávúszás (Balatonfüred): női 25 km, 10 óra.

Műúszás (Margit-sziget): páros szabad gyakorlat (10); csapat, kombináció (18).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.