Nem hálás e kiszállás

Mivel a Debrecennek az idén nem volt olyan szerencséje a sorsolással, mint tavaly, a remény már a Basel elleni első találkozó előtt jóval szerényebbnek tetszett az előző évinél (értsd: a józanok, s nem az ábrándozók, valamint a hangulatkeltők körében). A svájci csapat budapesti 2-0-ás győzelme után pedig kiváltképp nem érdemes magyar továbbjutásról beszélni, pláne úgy nem, hogy az alpesiek fél gőzzel játszogatva nyertek a Megyeri úton. A visszavágón nyilván nagyobb tempót diktálnak majd, hacsak nem teszi még kényelmesebbé őket a vendégként elért sima siker.

A svájci bajnokság legutóbbi (harmadik) fordulójában mindenesetre eltekintettek a kímélő iramtól, és úgy győztek 3-0-ra a St. Gallen ellen, hogy a labdabirtokás aránya 72:28 volt a javukra. Nem számított tehát, hogy az Abraham, Cagdas argentin, török kettős helyett az angolai származású Kusunga, valamint a svájci Ferati szerepelt a védelemben; hátra ritkán került a labda... Légiósból amúgy van bőven Bázelben: Costanzo kapus argentin, Inkoom ghánai, Safari svéd, Tembo zambiai, Yapi elefántcsontparti, Chipperfield ausztrál labdarúgó, Shaqiri koszovói származású, Cabral a Zöld-foki szigeteken született, Almerares pedig argentin–olasz kettős állampolgár.

Jó kis nemzetközi csapat, amely nem csupán címvédő, hanem az új szezonban százszázalékos teljesítménnyel vezet a svájci bajnokságban, és papíron más kategóriába tartozik, mint a Debrecen.

Újpesten az bizonyosodott be: nemcsak papíron...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.