Hírek

Ezüstérmet nyert Sidi Péter a férfi légpuskások mezőnyében az olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon. Ezzel máris biztossá vált, hogy szerepelhet a 2012-es ötkarikás játékokon. (München)

Vadnai Benjamin második helyezést ért el a vitorlázók laser 4,7 Európa-bajnokságán, és a tizenhat év alattiak versenyében Eb-aranyérmet szerzett. (Marseille)

Megvédte WBA- és WBO-címét a harminchat éves mexikói Juan Manuel Marquez, miután egyhangú pontozással nyert honfitársával, Juan Diazzal szemben a könnyűsúlyú profi bokszvilágbajnoki mérkőzésen. (Las Vegas)

Elődöntők a nemzetközi férfi tenisztornán: Querrey (amerikai)–Tipszarevics (szerb) 6:7, 7:6, 6:4; Murray (brit)–Lopez (spanyol) 6:0, 1:6, 6:4. (Los Angeles)

Nemzetköz i női teniszversenyen, a legjobb négy között: Sarapova (orosz)–A. Radwanska (lengyel) 1:6, 6:2, 6:2;

Azarenka (fehérorosz)–Stosur (ausztrál, az első számú kiemelt) 6:2, 6:3. (Stanford)

Megállapodott az argentin és a brazil futballszövetség, hogy a két ország válogatottja mostantól minden évben kétszer találkozik egymással. A „páros mecscsekből” több is lehet, hiszen a Copa Americát 2011-ben Argentínában, míg a Konföderációs Kupát (2013), a következő világbajnokságot (2014) és az újabb Copa Americát (2015) Brazíliában rendezik. (Buenos Aires)

Real Madrid–Penarol mérkőzést rendeznek augusztus 24-én a Santiago Bernabeu Kupáért.

A hagyományos madridi idénynyitóra azért hívták meg az uruguayi futballcsapatot, mert ötven éve annak, hogy a Real Madrid elhódította a klub Világ Kupát a Penarollal szemben. (Madrid)

Kiütéses győzelemmel tért vissza Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka. A nyolc hónapos szünet után ringbe szálló ökölvívó a francia Aziz Daarit verte meg. (Hamburg)

Finn siker a finn ralin: a futamot Jari-Matti Latvala nyerte. Az összetett vb-pontversenyben: 1. Loeb (francia) 166, 2. Ogier (francia) 118, 3. Latvala 105. (Helsinki)

Távozik a Barcelona labdarúgócsapatától a mexikói Rafael Marquez: a védő a New York Red Bullshoz tart. – Nem tér vissza a francia nemzeti együttesbe a 123-szoros válogatott Thierry Henry, a New York Red Bulls futballistája, aki az amerikai bajnokságban a Houston Dynamo ellen mutatkozott be (2-2). (Barcelona, Párizs)

Hét arany-, négy ezüst- és tíz bronzérmet szereztek a magyar versenyzők az ifjúsági, valamint a huszonhárom éven aluli kajakosok és kenusok Európabajnokságán. (Moszkva)

Amerikában túrázó európai klubcsapatok bemutató futballmérkőzésén: Internazionale–Manchester City 3-0. (Baltimore)

Barátságos labdarúgó-mérkőzésen Szombathelyen (2000 néző előtt): Haladás–Werder Bremen 2-1. Gól: Oross (9.), Nagy (41.), Tóth (76., öngól).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.