Kink, aki nincs

Már csak a Győr futballcsapatáért lehet izgulni az egyleteknek kiírt második számú sorozat, az Európa Liga selejtezőjében: az albán riválisával szemben elhasalt ZTE és a feltőkésítése ellenére csődötmondott Videoton búcsúja nyomán csupán Pintér Attila együttese próbálkozhat a kvalifikáció harmadik fordulójában, nem éppen kedvező előjelekkel.

Részint, ugye, a győri ETO Parkban ma este fél kilenckor (Digi Sport) a francia klubfutball reprezentánsa, a nyolcvanas években magyar válogatott játékosokat – Kiss László, Törőcsik András, Zombori Sándor – is alkalmazó Montpellier lép fel, részint a kisalföldiek a minap értékesítették legjobb góllövőjüket, az észtTarmo Kinket (a Premier League-be visszavágyó Middlesbrough egymillió eurót fizetett a csatárért).

A vetélytársban sztár nem futballozik, ellenben erősségét mutatja, hogy az előző évadban tartósan harcban volt hazája bajnoki címéért. Igaz, az aranyérmes Marseille a hajrában kilenc pontot vert a végül ötödiknek befutó együttesre, ugyanakkor a második Lyon három, a harmadik Auxerre kettő, a negyedik Lille pedig csupán egy „fa” különbséggel végzett előrébb a táblázaton. Mindenesetre Pintér szakvezető bízik abban, hogy csapata megvalósítja a „rövid távú” célt, azaz győzelemmel, kapott gól nélkül utazhat a jövő heti visszavágóra...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.