Épületes látvány

Az elmúlt hét végén „nyílt napokat" tartottak - ezek keretében országszerte mintegy kilencszáz sporteseményt rendeztek -, kedden pedig több olyan létesítményt mutattak be az érdeklődőknek, amely otthont ad majd az olimpiai versenyeknek.

Olimpiai negyed
Olimpiai negyed

Nagyszabású marketingakcióval emlékeztette London a világot arra, hogy éppen két esztendő múlva, 2012. július 27-én tartják a XXX. nyári játékok megnyitóját a brit fővárosban. Az elmúlt hét végén „nyílt napokat” tartottak – ezek keretében országszerte mintegy kilencszáz sporteseményt rendeztek –, kedden pedig több olyan létesítményt mutattak be az érdeklődőknek, amely otthont ad majd az olimpiai versenyeknek. A prezentáció alkalmával átadták a nyolcvanezres Olimpiai stadion tetőszerkezetét, s az ünnepélyes aktus részeként szaladt egy kicsit a legendás Michael Johnson, a 200 és 400 méteres síkfutás korábbi amerikai ötkarikás győztese is. A központi versenyszínhelynek tekinthető létesítmény tetőszerkezetét egyébként 120 oszlop tartja, a 14 hatalmas reflektor pedig nappali fényt áraszt a küzdőtérre. A stadiont öt híd köti össze az Olimpiai Park létesítményeivel. Az építmény méreteire jellemző, hogy 700 különböző helyiséget, öltözőt, zuhanyozót, orvosi rendelőt, erősítő termet, éttermet, sajtóközpontot foglal magában.

„Nem egyszerűen a soros nyári játékok házigazdái leszünk, hanem a következő globális világesemény vendéglátói is” – magyarázta a felhajtást Lord SebastianCoe, a szervezőbizottság kétszeres olimpiai bajnok vezetője. A hajdani futó hozzátette: „Ígérhetem, hogy a gazdasági válság és az olimpiai költségvetés megnyirbálása ellenére London remek játékokat rendez 2012-ben”.

„Az olimpiai stadion építésének előrehaladott állapota is azt bizonyítja, hogy jól állunk az előkészületekkel” – jelentette ki Hughes Robertson brit sportminiszter. A monstre beruházás méreteire jellemző, hogy csak az Olimpiai stadion szomszédságában lévő létesítményeken jelenleg is több mint tízezer munkás dolgozik...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.