Parancsolj, pajtás!

Jó kis versenye volt Felipe Massának a németországi Grand Prix: mindenekelőtt azzal a tudattal ült autóba, hogy napra pontosan egy éve szenvedett fatális balesetet a Hungaroringen – talán említeni sem kell: egy fölpattanó rugó zúzta szét a fejét, brrr –, majd a hockenheimi viadal kétharmadánál még vígan az élen állt. Talán ott is fejezi be a küzdelmeket, ha Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök nem szól oda neki a rádión, hogy tudniillik csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso „gyorsabb”; odaszólt, az „illedelmes” Massa pedig szépen elengedte kollégáját, aki megköszönte neki az idei második futamgyőzelmét megalapozó, kedves gesztust. (A szöveg konkrétan így hangzott: „Fernando sokkal gyorsabb, mint te. Nyugtázd, hogy vetted az üzenetet...”)

A végeredmény tehát így alakult: Alonso, Massa, harmadiknak pedig az a Sebastian Vettel futott be, aki nagyon remélte, hogy az ő tiszteletére játsszák majd el a (német) himnuszt. Noha az első rajtkockából indult, sok esélye nem volt, minthogy a harmadikként startolt Massa – körbeautózva őt – rögvest az élre állt... Azért a „bronz” szépen csillog, sőt Vettel a leggyorsabb körnek (1:15,824 perc) is örvendhetett!

Sok izgalom amúgy – leszámítva a rajtot és a helycserét – kevéssé akadt, hacsak néhány kerékcserére épülő „hová jön vissza?” szituációt nem veszünk annak. Elég az hozzá: a pontversenyt vezető brit Lewis Hamilton negyedikként zárt, az összesítés „kemény” magjához tartozó, címvédő Jenson Button ötödikként, míg Mark Webber hatodikként finiselt. A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (lassan mi kérünk elnézést) körhátránnyal hozta be Mercedesét kilencediknek.

Jó, már a hetedik Robert Kubica is kört „kapott”, de akkor is...

Mindenesetre mi most örüljünk: a hét végén Mogyoródra látogat a mezőny!

Német Nagydíj: 1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari), 2. Felipe Massa (brazil, Ferrari), 3. Sebastian Vettel (német, Red Bull), 4. Lewis Hamilton (brit, McLaren), 5. Jenson Button (brit, McLaren), 6. Mark Webber (ausztrál, Red Bull), 7. Robert Kubica (lengyel, Renault), 8. Nico Rosberg (német, Mercedes), 9. Michael Schumacher (német, Mercedes), 10. Vitalij Petrov (orosz, Renault).

A pontverseny állása (nyolc futammal a sorozat vége előtt). Pilóták: 1. Hamilton 157, 2. Button 143, 3–4. Webber, Vettel 136-136, 5. Alonso 123, 6. Rosberg 94, 7. Kubica 89, 8. Massa 85, 9. Schumacher 38, 10. Adrian Sutil (német, Force India) 35. Csapatok: 1. McLaren 300, 2. Red Bull 272, 3. Ferrari 208, 4. Mercedes 132, 5. Renault 96.

Százezer dolláros üzenet

Élesen kritizálta a Red Bull-istálló a rivális Ferrari-csapat ominózus, Massának küldött üzenetét, miszerint Alonso „gyorsabb”. Christian Horner csapatfőnök így összegzett: „Alighanem ez volt a legegyértelműbb csapatutasítás, amellyel eddig találkoztam. Érdeklődéssel várom, miként döntenek a versenybírók; annak idején éppen ilyen esetek miatt vezették be az utasításra vonatkozó tiltást.” Nos, a Ferrari százezer dolláros büntetést kapott...

Köszönöm, Massa! Alonso ünnepe a célban
Köszönöm, Massa! Alonso ünnepe a célban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.