Mindenfelől

Két ikon is búcsúzik a Real Madrid labdarúgócsapatától. Guti a Bernabeu stadionban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján tudatta, hogy – huszonöt esztendő után – elhagyja az egyletet; médiaértesülések szerint a Besiktashoz szerződik. „Azzal a tudattal távozom, hogy a Real Madrid-család szeret engem, és ez nagyon fontos” – mondta a harminchárom éves, a klubbal három Bajnokok Ligája-elsőséget és öt spanyol bajnoki címet elért középpályás.

Kortársa, Raúl – aki ugyancsak gyermekként került a sztáregyesülethez – bizonyosan Gelsenkirchenben folytatja karrierjét, miután a Marca szintén tegnapi közlése szerint megegyezett egymással a Madrid és a Schalke. A csatárklasszis-csapatkapitány hat bajnoki aranyérmet és három BL-t nyert a királyi gárdával, amelynek színeiben 740 mérkőzésen 323 gólt szerzett.

Mano Menezes, a Corinthians szakvezetője elfogadta a Brazil Labdarúgó Szövetség felkérését, így ő lesz a dél-amerikai válogatott szakvezetője. Menezesnek az után tett ajánlatot az országos futballszervezet, hogy Muricy Ramalho Fluminense-edzőt nem engedte el klubja. Mint köztudomású: a közelmúltban véget ért dél-afrikai világbajnokságon Dunga irányította a nemzeti együttest, amely hollandok elleni negyeddöntőben búcsúzott. A legközelebbi, 2014-es vb-t Brazília rendezi.

Talán már jobban tudja Gera Zoltán, szerepel-e újra a magyar futballválogatottban, mint azt, hogy ki lesz klubcsapata, a Fulham szakvezetője. Ami az előbbit illeti: Csányi Sándor MLSZ-elnök után Egervári Sándor szövetségi kapitány is beszélt az Európa Liga-döntős labdarúgóval, aki a hírek szerint hajlik a visszatérésre. Együttese addig is keresi a megfelelő trénert, de Mohamed al-Fayed, a londoniak elöljárója nem kapkod azok után, hogy a Liverpoolhoz távozott Roy Hodgson utódának kinézett Ajax-edző, Martin Jol nemet mondott. Úgy tudni, a kívánságlista élén Sven-Göran Eriksson, Mark Hughes és Dave Jones neve szerepel, ugyanakkor Al-Fayed rendkívül elégedett a játékosokat jelenleg irányító Ray Lewingtonnal, akivel a felkészülés során még veretlen a társulat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.