Római uralkodó

Nem mindig gyönyörködtet a változatosság: van az úgy, hogy örülünk, ha minden marad a régiben. Esetleg annak, ha egy korábbi történet megismétlődik. Szávay Ágnes tavaly a svájci Patty Schnyder legyőzésével nyerte meg a Római Teniszakadémia 220 ezer dollár összdíjazású tornáját.

Az idén pedig az történt, hogy Szávay Ágnes megvédte címét – történetesen Patty Schnyder legyőzésével. A különbség mindössze annyi, hogy a tavalyi sikerhez három szettre volt szükség, ám az ideihez elegendőnek bizonyult kettő is.

Mi több, az elődöntőben többet kellett tenni a végső siker érdekében, mint a fináléban. A második helyen kiemelt, világranglista-harmincadik román Alexandra Dulgheru szó szerint megizzasztotta Szávayt, pedig amúgy sem volt hűvös a Rómain. Az első játszma ugyan simának tetsző 6:1-re megvolt, ám a folytatásban a vetélytárs 7:5-tel fordított, és bizony a harmadikban sem lehettünk biztosak a győzelemben – egészen 5:5-ig. Ott dőlt el minden – nem kizárhatóan a lelkes hazai közönségnek (is) köszönhetően.

Schnyder tavaly 21.-ként érkezett Budapestre, az idén már csak az 56., ami nem jelenti egyúttal azt is, hogy félvállról vehető ellenfél. A végeredmény (6:2, 6:4) könnyű sikert jelez, pedig nem volt az: az első szettben például kilenc játszmalabda kellett a megnyugváshoz. A második sem volt éppen sima, ám az elképesztő hőség tán nagyobb ellenfél volt, mint a svájci. A lényeg a címvédés, és az, hogy ez volt Szávay Ágnes negyedik WTA-tornagyőzelme. A héten Prága következik, egy újabb 220 ezer dolláros torna, és tán egy újabb siker...

Jöttek, mentek

Megőrizte helyét a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa euró-afrikai zónájának II. csoportjában, miután 4:1-re felülmúlta Macedóniát a gödöllői párharcban. A szombati párosmeccset a vendéglátók nyerték; a tegnapi zárónapon Balázs Attila Dimitar Grabuloskit, Balázs György pedig Tomislav Jotovskit győzte le. A Világcsoport negyeddöntőjében kiesett a címvédő spanyol garnitúra, miután vereséget szenvedett a francia csapat otthonában. Elődöntős az argentin, a szerb, valamint a cseh együttes is.

Szávay: Budapest, Budapest, olyan csodás...
Szávay: Budapest, Budapest, olyan csodás...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.