Döntő defekt

Mark Webber, a Red Bull pilótája nyerte a Forma–1-es világbajnokság Brit Nagydíját.

A második pozícióból rajtoló ausztrál versenyző már az első körben a mezőny élére állt, miután csapattársa, a német Sebastien Vettel defektet kapott, és kerékcserére kényszerült.

A vezető helyét különösebb nehézségek nélkül őrző Webber körről körre növelte előnyét a vb-pontversenyt vezető Hamilton és a lengyel Kubica előtt. Ennek folytán még bokszkiállása után is az első pozícióba tért vissza.

De La Rosa balesete, amelynek nyomán a biztonsági autó is a pályára sietett, még átírhatta volna a forgatókönyvet, ám az ausztrált a közjáték sem zökkentette ki. Magabiztos versenyzéssel szerezte meg pályafutása ötödik futamgyőzelmét. Másodikként a hazai pályán versenyző Lewis Hamilton ért célba; a német Nico Rosberg lett a harmadik a Silverstone-ban rendezett megméretésen. Az első pozícióból induló, majd a defektje miatt a mezőny végére visszacsúszó Vettel végül pontszerző helyre verekedte magát: a hetedik helyen futott be.

A pontverseny állása: 1. Hamilton (brit) 145, 2. Button (brit) 133, 3. Webber (ausztrál) 128, 4. Vettel (német) 121, 5. Alonso (spanyol) 98, 6. Rosberg (német) 90, 7. Kubica (lengyel) 83, 8. Massa (brazil) 67.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.