Orbán Dél-Afrikában

Orbán Viktor a helyszínen tekinti meg a Hollandia–Spanyolország világbajnoki döntőt – tudtuk meg a miniszterelnöktől, miután csütörtökön a Parlamentben tárgyalt Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség új elnökével. A fináléra Sepp Blatter, a FIFA elnöke hívta meg Orbánt, aki szombaton repül Dél-Afrikába, és szerdán érkezik haza.

A vb-vel kapcsolatban a kormányfő elmondta: ott kellett volna lennünk a tornán, hiszen Magyarországnál lényegesen kisebb lélekszámú országok (Szlovákia, Szlovénia, Paraguay, Uruguay) is kijutottak.

A találkozón elhangzott: Orbán támogatja Csányi törekvéseit a futballszervezet élén. A miniszterelnök jelezte: a kormány és az Országgyűlés úgy tud segíteni „az üzleti alapok lerakásában”, hogy „a sportpiacot megszervezni akaró szándékot támogatja”. Ezért készült el az az öt látványsportágat érintő – elsőként a Népszabadságban közölt – tervezet, amely megpróbálja a kiemelt szakágakat üzleti forrásokhoz juttatni.

Csányi – aki tegnap „ismerkedő jellegű” beszélgetést folytatott Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal – közölte, hogy a munkájához nagyon fontos a kabinet támogatása. Kiemelte: az MLSZ-ben már megkezdődött a változás, mindenki megértette, hogy új struktúra kell. Az elnök szerint rendkívül lényeges, hogy a jelenlegi környezet (az adózás stb.) megváltozzon, mert enélkül nem lehet megfelelően működtetni a sportágat, amelyet profi alapokra kell helyezni. A változások sikeréhez egy év türelmi időt kért. Elmondta azt is: cége, az OTP nagy összeggel támogatja majd az MLSZ-t.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.