Déli krónika

NYITOTTAK a videobíró bevezetésére a világbajnokságon szereplő játékvezetők. A sípmesterek közleményben tudatták: készen állnak a technológia használatára. Howard Webb, a játékvezetői kar angol tagja leszögezte: „Nyitott vagyok minden olyanra, ami csökkenti a hibalehetőségeket. Bármilyen eszköz is áll majd rendelkezésünkre, a legjobb tudásom szerint fogom használni.”

NEM engedi két évig külföldre a válogatottat Goodluck Jonathan, Nigéria elnöke; a politikus azért döntött így, mert elkeserítette az együttes rendkívül gyenge világbajnoki szereplése. „Az elnök úr úgy döntött, hogy a válogatott minden nemzetközi sorozattól visszalép a következő két évben, hogy a futballt teljesen új alapokra helyezzük országunkban” – nyilatkozta Ima Niboro, az államfő tanácsadója. „Sajnos erre a lépésre feltétlenül szükség van, látva csapatunk dél-afrikai szereplését.” Az afrikai együttes nem jutott tovább csoportjából a tornán.

VÁRHATÓAN megjelenik a torna döntőjén Nelson Mandela, Dél-Afrika első színes bőrű elnöke. A 91 éves, Nobel-békedíjas politikus dédunokája halála miatt nem vett részt a viadal nyitóünnepségén.

LEMONDTA a válogatottságot Deco, a spanyolok elleni nyolcaddöntőben vereséget szenvedett portugál válogatott középpályása. A 32 éves futballista mindössze egy találkozón, az Elefántcsontpart elleni csoportmérkőzésen lépett pályára.

EDDIG a Bayern München játékosai bizonyultak a legeredményesebbnek a világbajnokságon: a német együttes futballistái összesen hét gólt szereztek a tornán (Müller 3, Klose 2, Demichelis és Robben 1-1).

SÉRÜLÉSE miatt a Hollandia elleni negyeddöntőben sem léphet pályára Elano, a brazil válogatott középpályása.

BIZONYTALAN a német Cacau szereplése az argentinok elleni negyeddöntőben, mert nem épült fel teljesen izomsérüléséből.

DIEGO GODIN, az uruguayi válogatott védője nem lép pályára a Ghána elleni negyeddöntőben, mert sérülése nem jön rendbe a holnapi találkozóig.

Johannesburgban a kutyák is világbajnoki  formában  játszanak...
Johannesburgban a kutyák is világbajnoki formában játszanak...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.