Wimbledoni teniszleckék

A wimbledoni rendezők sokadszorra adták a világ tudtára, hogy a legnagyobb sztárok előtt sem esnek hasra: hétfőn konkrétan az történt, hogy a címvédő, egyébként pedig hatszoros bajnok Roger Federert délután egykor küldték pályára. Az idei torna kivételesen nem nedves, sőt az eltelt hét játéknapon egyenesen a kánikula volt a játékosok legnagyobb ellensége, következésképpen a svájci sztár kénytelen volt komoly melegben letudni negyedik mérkőzését. Amúgy a Federer-rajongók lassan megnyugodhatnak: nyögvenyelős kezdés után a két legutóbbi fellépésén már a régiből is mutatott valamit kedvencük. A három hete a Roland Garroson döntőt játszó, vagyis nem éppen formán kívüli Jürgen Melzer vett teniszleckét a centerpályán: sem jól adogatni nem volt képes, sem megszelídíteni a szemből érkező szervákat. Nyolcvannégy perc alatt 6:3, 6:2, 6:3 lett a vége, vagyis Federer végre lendületbe jött.

Novak Djokovics is kezdi felvenni a ritmust: a hallei döntőben éppen Federert verő Hewitt egy játszmát volt csak képes elvenni a szerbtől, akinek győzelme nem forgott veszélyben. Daniel Brands (100.) is csupán egy szettnyit villant a cseh Berdych ellen, amúgy nem sok vizet zavart. A négy közé jutásért tehát Federer–Berdych mérkőzés lesz, aminek a svájci örül is, meg nem is. Eddigi tíz összecsapásukból ugyan nyolcat megnyert, ám a csehé volt az első és az utolsó siker. Federer hetedszer is nyerni akar Wimbledonban, vagyis Berdych nem jelenthet akadályt.

A legnagyobb izgalmak a 2-es pályán történtek, ahol a tavaly ugyanitt döntőt játszó Andy Roddick (5. kiemelt) váratlanul kemény ellenfélre akadt Lu személyében. Olyannyira, hogy négy és fél órás mérkőzésen kikapott esélytelennek tartott vetélytársától. A legutóbbi négy wimbledoni fellépésén egyaránt az első fordulóban búcsúzó, rangsor-82. tajvani az ötödik játszmában 9:7-re győzte le az amerikait.

A nőknél Serena Williams ellen csak egyjátszmás ellenállásra volt jó a formáját keresgélő Marija Sarapova: az elsőt 7:6-ra elvesztette, a második már viszonylag simán, 6:4-re lett az amerikaié. Nővére, Venus is hozta kötelezőt, ő a szlovákiai születésű, ausztrál állampolgár Jarmila Grothot verte két szettben. Az igazi szenzációt a cseh Kvitova (62.) okozta, aki a harmadik helyen kiemelt dán Wozniackit verte. Ez már önmagában óriási meglepetés, hát még a végeredmény: 6:2, 6:0...

A belga rangadó fordulatos mérkőzést hozott, hiszen Justine Henin kezdett jobban: 6:2-re megnyerte az első játszmát. Nem volt ideje megnyugodni, ugyanis Kim Clijsters ugyanennyire vitte el a másodikat. Wimbledont egyikük sem nyert még; Heninnek az idén sem jön össze, miután örökös vetélytársa 6:3-mal elvitte a harmadik szettet is. Kialakult a negyeddöntő párosítása: SerenaWilliams–Na Li (kínai), Kvitova–Kanepi (észt), Clijsters–Zvonarjova (orosz), Pironkova (bolgár)–Venus Williams.

Clijsters, Henin: szent a béke
Clijsters, Henin: szent a béke
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.