Érik a narancs

Azzal, hogy Robben alapkunsztjait mind Durica, mind Zabavnik „megette” a tizenhatos előterében, a jobb oldalról befelé cselező játékosnak már csak annyi volt a dolga, hogy szokásának megfelelően kilője a bal alsó sarkot; megtette, így a holland együttes különösebb erőlködés nélkül jutott előnyhöz szlovák riválisa ellen. A narancsmezesek – nyilván a vezetés miatt – a folytatásban sem nagyon törték magukat, de a heves akciókat nem is nagyon indokolta semmi: a vetélytárs mechanikusan, elképzelés nélkül igyekezett lehetőséget teremteni magának, irányító és gyors szélső híján tökéletesen eredménytelenül.

A folytatás elején Robben –kedvenc statisztái közreműködésével – megint előadta mutatványát, ám ezúttal Mucha védett; akárcsak kisvártatva, amikor a holland klasszis Mathijsennek adott kvázi gólpasszt. Bő órányi küzdelmet követően végre a szlovákok is fölébredtek;mit fölébredtek, majdnem egyenlítettek. Elsősorban Stoch cselezte magát lőtávolig amolyan Robben módra, ám az eladdig csak ásítgató Stekelenburg hárította a középre tartó labdát, hogy aztán Vittek ajtó-ablak helyzeténél is bravúrral védjen a holland kapus. A végjátékban egy Mucha közreműködésével eljátszott védelmi hiba végén Sneijder biztosította be a győzelmet, majd a Vittek buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette. Érik a narancs.

HOLLANDIA–SZLOVÁKIA 2-1 (1-0)

Nyolcaddöntő. Durban, 62 000 néző. Jv.: Undiano (spanyol).

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Robben (Elia, 71.), Sneijder, De Jong, Van Bommel –Kuyt, Van Persie (Huntelaar, 80.).

Szlovákia: Mucha – Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik (Jakubko, 88.) –Weiss, Stoch, Kucka, Hamsik (Sapara, 87.) – Jendrisek (Kopunek, 71.), Vittek. Gól: Robben (18.), Sneijder (84.), Vittek (94., 11-esből).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.