„Bosszú Wembley-ért”

Német sajtóértesülések szerint a durva játékvezetői tévedést fenntartás nélkül elismerte a labdarúgásért rajongó Angela Merkel kancellár is, és együttérzését fejezte ki brit kollégájának, David Cameronnak, akivel együtt szurkolta végig a mérkőzést a legfejlettebb országok kanadai csúcstalálkozóján. A hétfői lapok felsőfokon írtak a fiatal német válogatott általuk egyenesen bámulatosnak nevezett teljesítményéről, és a történelminek tartott győzelmet a játék képe alapján teljes mértékben megérdemeltnek nevezték. A szinte határtalan örömbe azonban nem csekély üröm is vegyült a szabálytalan gól miatt, amely kapcsán az újságok emlékeztettek az 1966-os vb-n történtekre, Geoff Hurst gólnak ítélt kapufájára, amely a Wembley-ben rendezett döntőn az angolokat segítette világbajnoki győzelemhez. A németek azóta sem felejtették el mindezt, mint ahogy az angolok sem fogják elfelejteni soha Frank Lampard meg nem adott, teljesen szabályos gólját – írták az újságok.

A „mi lett volna, ha...” kérdés örökké felmerül majd a vasárnap esti mérkőzéssel kapcsolatos visszaemlékezések során –írta a Süddeutsche Zeitung, maga is feltéve a kérdést: az esetleges 2-2 után hogyan alakult volna a találkozó. A Berliner Zeitung élesen bírálta Joseph Blatter FIFA-elnököt, aki az újság szerint a videobíró bevezetésének egyik legfőbb ellenzője. A lap szerint ha a vasárnap este történtekhez hasonló durva bírói hibák rendszeressé válnak, az a futball halálát jelentheti.

„Bosszú a Wembley-ért” –írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung, míg a Die Welt címlapján öles betűkkel azt hangoztatta: „Bocsánat, de most kiegyenlítettük a számlát”.

A durva játékvezetői hiba ellenére az újságok szuperlatívuszokban írnak a német válogatott játékáról. A Die Welt szerint a fiatal csapat produkciója szinte mindenkit meglepett, a Löw-legénység egy csapásra belopta magát az egész ország szívébe. Ez a csapat most már veszíthet is, míg a korábbi válogatottak ezt nem tehették meg – érvelt a Die Welt, utalva arra, hogy a fiatalok az angolok ellen magabiztosan, ráadásul szemet gyönyörködtető stílusban harcoltak. Ezzel az új csapattal Németország immár nem a korábbi rideg, könyörtelen futballhatalom – hangoztatta a lap.

Német eufória
Német eufória
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.