Unalomból ötös

Nézőbarátnak semmiképpen sem nevezhető első félidőt produkált a paraguayi és az újzélandi garnitúra az F csoport zárókörében. Lassú tempó, ötlettelen és fölöttébb defenzív futball jellemezte a játékrészt.

A dél-amerikaiak néhány távoli lövéssel igyekeztek feldobni rendkívül unalmas játékukat; kevés sikerrel. A hangulattalan „lötyögésnek” csak Nishimura játékvezető szünetet jelző sípszava vetett végett.

A pihenő sem zavarta meg azonban a csapatokat: ott folytatták, ahol abbahagyták. Úgy tetszett, hogy egyik együttes sem akar semmiféle rizikót vállalni, ami az új-zélandi alakulat esetében azt jelentette: még véletlenül sem akarja megkockáztatni a továbbjutást... Nemhogy ziccerig nem jutottak a felek, de még egy príma passz vagy váratlan csel sem zavarta meg a drukkerek méla unalmát. Persze néhány lehetőséget feljegyezhettünk, ám kizárólag lecsorgó és kipattanó labdák nyomán alakultak ki a helyzetek; talán ha egy épkézláb támadás futott a pályán a második félidőben. Mindenesetre az antifutball kitartott a meccs végéig, a bíró mentette meg a szurkolókat a további szenvedéstől, amikor lefújta a torna egyik legalacsonyabb színvonalú találkozóját. Paraguay azonban nem szomorkodott a nívó miatt, ugyanis a dél-amerikai együttes a döntetlennel is bejutott a nyolcaddöntőbe.

PARAGUAY–ÚJ-ZÉLAND 0-0 (0-0) F csoport, Polokwane, 35 000 néző. Jv.: Nishimura (japán).

Paraguay: Villar – Caniza, Julio Caceres, Da Silva, Morel – Riveros, Victor Caceres, Vera – Santa Cruz, Cardozo (Barrios, 66.), Valdez (Benitez, 66.).

Új-Zéland: Paston – Reid, Nelsen, Smith – Bertos, Elliott, Vicelich, Lochhead – Killen (Brockie, 79.), Fallon (Wood, 69.), Smeltz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.