Búcsúmérkőzés

A legfontosabb kérdésre néhány perccel négy óra előtt választ kaptunk: a francia válogatott, minden előzetes rémhír dacára, kiállt a mérkőzésre. Ép ésszel, persze, senki nem gondolhatott bojkottra, ám arról, hogy milyen állapotok uralkodhatnak a francia csapat háza táján, árulkodott a kispad: ott ült Evra, Abidal, Malouda és Govou, hogy csak a komolyabb neveket említsük. Mindkét válogatott annak tudatában játszott, hogy a csoport másik meccsén jó a döntetlen a küzdő feleknek, ami francia és dél-afrikai kiesést jelentett egyben.

Az iram nem arról árulkodott, hogy élet-halál kérdése lenne a győzelem... A 20. percben aztán a semmiből szerzett gólt Dél-Afrika: egy szögletből berúgott labdának Lloris aláfutott, és Khumalo befejelte. Ha ez nem lett volna elég a franciáknak,mégmeg is fogyatkoztak: Gourcuff lekönyökölte Sibayát, amiért a bíró kiállította. A 37. percben következett az újabb csapás: védelmi szerencsétlenkedéssorozat végén Mphela a hálóba kotorta a labdát.

Raymond Domenech kapitány már csak a nagy verést szerette volna elkerülni, legalábbis erre utal, hogy amikor Henryt becserélte, nem hátvédet hozott le, hanem az ugyancsak csatár Cissét. És lássunk csodát, a félidő közepén a franciák épkézláb támadást vezettek, amelynek végén Malouda az üres kapuba passzolta Ribery tökéletes átadását. Ez ugyan nem változtatott azon a tényen, hogy a négy éve döntőt játszó galloknak haza kell utazniuk, viszont legalább nem rúgott gól nélkül teszik, mint 2002-ben.

DÉL-AFRIKA–FRANCIAORSZÁG 2-1 (2-0)

A csoport. Bloemfontein, 40 000 néző. Jv.: Ruiz (kolumbiai).

Dél-Afrika: Josephs – Ngcongca (Gaxa, 55.), Mokoena, Khumalo, Masilela – Pienaar, Sibaya, Khuboni (Moside, 78.), Tshabalala – Mphela, Parker (Nomvethe, 68.).

Franciaország: Lloris – Sagna, Gallas, Squillaci, Clichy – Gignac (Malouda, 46.), Alou Diarra (Govou, 82.), Diaby, Gourcuff, Ribery – Djibril Cissé (Henry, 55.).

Gól: Khumalo (20.), Mphela (37.), Malouda (70.).

Az A csoport végeredménye

1. Uruguay 3 2 1 – 4-0 7

2. Mexikó 3 1 1 1 3-2 4

3. Dél-Afrika 3 1 1 1 3-5 4

4. Franciaország 3 – 1 2 1-4 1

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.