Tenyeres pajtás

Hollandia válogatottja épp olyan tehetetlen és unalmas volt, akár a dánok ellen addig, amíg Simon Poulsenmeg Agger – meglepő és mulatságos „akciójával” – meg nem segítette. (A FIFA-nak gondot okozott, hogy melyik észak-európai játékost tüntesse fel „holland” gólszerzőként, de a nemzetközi szövetségnek a dán védőkhöz hasonlóan megzavarodott illetékesei csak-csak rájöttek: a labda Aggerről került a hálóba, Poulsen „csupán” gólpasszt adott.)

Azon a 2-0-ás mérkőzésen egyébként 1-0 után sem tobzódhatott a közönség, ám néhány támadás azért futott a pályán, nem úgy, mint a holland–japán találkozó első félidejében, amelynek különös csattanója volt: Van der Vaart révén a narancssárgák kapura rúgtak – a negyvenötödik percben...

Aztán Sneijder is lőtt a szünet utáni szakasz hetedik percében. Közepesen jó kapus simán hárított volna, de Kawashima – a jelek szerint – még az átlagot is csak akképpen üti meg, ahogyan a Jabulanit: a jobb sarokra tartó labdát ügyetlen mozdulattal a háló bal oldalába tenyerelte (1-0). Majd a hajrában Afellay ugrott ki kétszer, de – nini! – Kawashima mindkétszer mentett.

Ez volt minden.

A véletlen gól nyomán még az sem mondható, hogy több a semminél...

HOLLANDIA–JAPÁN 1-0 (0-0) E csoport, Durban, 62 000 néző.

Jv.: Baldassi (argentin).

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, De Jong, Sneijder (Afellay, 82.) – Kuyt, Van Persie (Huntelaar, 88.), Van der Vaart (Elia, 72.).

Japán: Kawashima – Nagamoto, Nakazawa, Tulio, Komano – Okubo (Tamada, 77.), Abe, Hasebe (Okazaki, 77.), Endo, Matsui (Nakamura, 64.) – Honda. Gól: Sneijder (52.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.