Afrikai búcsú Afrikától

Az első körben kilátástalan futballal bemutatkozó kameruni együttes alaposan átalakult a Dánia elleni találkozóra. A pletykák szerint az afrikai játékosok még a sportminiszterrel is felvették a kapcsolatot, kérve a politikust: gyakoroljon nyomást Le Guen szövetségi kapitányra annak érdekében, hogy változtasson a taktikán. Akárhogyan is történt, az eredmény azt mutatja: a korrekció nem jött be...

Bár az első lehetőség Rommedahl előtt adódott Christian Poulsen príma passza nyomán, gólt Songék szereztek. Christian Poulsen adta el a labdát saját kapuja előtt, Webo köszönte az ajándékot, Eto’o elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert (0-1). Az üdítő iramú mérkőzésen a kameruniak még a félidő végéig sem örülhettek a vezetésnek, mert a dán válogatott egy gyönyörű támadás után egyenlített. Kjaer remek indításával Rommedahl lépett meg, pontosan centerezett, így Bendtnernek csak a kapuba kellett passzolnia a labdát (1-1). A vb egyik legmozgalmasabbmecscsén Eto’o révén újra előnybe kerülhetett volna Kamerun együttese, de a támadó óriási helyzetben csak a kapufát találta el.

A második játékrészben sem csökkent a tempó; Mbia fejesénél Sörensennek komoly bravúrra volt szüksége a hárításhoz, mi több, Eto’o és Webo is veszélyeztetett. Majd – némileg váratlanul –a dán válogatott szerzett gólt: Rommedahl verte meg Makount, aztán kilőtte a hosszú sarkot (2-1). A hajrában az afrikai garnitúra letáborozott Aggerék térfelén, ám hiába tett meg mindent a pontszerzésért, számos helyzetet hagyott kihasználatlanul, így – a harmadik forduló eredményeitől függetlenül – kiesett.

DÁNIA–KAMERUN 2-1 (1-1) E csoport, Pretoria, 33 000 néző. Jv.: Larrionda (uruguayi).

Dánia: Sörensen – Jacobsen, Kjaer, Agger, Simon Poulsen –Rommedahl, Gronkjaer (Kahlenberg, 67.), Christian Poulsen, Jorgensen (Jensen, 46.) – Tomasson (Jacob Poulsen, 86.), Bendtner.

Kamerun: Souleymanou – Mbia, Nkoulou, Bassong (Idrissou, 72.), Assou Ekotto – Geremi, Song, Eyong (Makoun, 46.), Emana – Webo (Aboubakar, 78.), Eto’o. Gól: Eto’o (10.), Bendtner (33.), Rommedahl (61.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.