Nigéria földre került Munkatársunktól

A görög válogatott német szakvezetője, Otto Rehhagel nem az a kockáztatós típus: a dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után is csak egy csatárt tett be a kezdőbe; talán abban reménykedett,hogy anigériaiak elleni esetleges döntetlen után kisnóblizzák a győztest.

Aztán a 16. percben már a „kirázósdi” is messzire került, ugyanis hátrányba kerültek a görögök. Ártatlan helyzetben elvégzett szabadrúgásból Uche szerzett gólt: Tszorvasz azt hitte, hogy valaki belefejel a labdába, ám mindenki lehúzta a fejét, így lett belőle óriási potyagól. Az aktuális divat szerint az afrikaiaknak csak ki kellett volna bekkelniük a hátralévő időt, ami nem is lett volna teljesíthetetlen feladat, lévén, hogy a görögök korábbi négy vb-meccsükön egyetlen gólt sem szereztek, ám Kaita óriási butaságot követett el a 33. percben. Alighanem felforrhatott az agyvize, ugyanis letalpalta Toroszidiszt: a görög klasszikus alakítással elhitette a bíróval, sérülése annyira súlyos, hogy további pályafutása is veszélybe került: a kolumbiai bevette, és kiállította a nigériait. Ez jel volt Rehhagel számára, aki Szamarasz személyében csatárt hozott be. És lám, fölénybe kerültek a görögök, mi több, történelmi gólt szereztek: Szalpingidisz lövése ugyan messze elkerülte volna a kaput, ám a labda megpattant Harunán, és a bíró középre mutatott.

A második görög gól miatt talán majd elszámol a lelkiismeretével a bíró: Szamarasz és Yobo összefejelt, mindketten a földön feküdtek, Ruiz nem sípolt, Tsziolisz lövése kipattant az addig ragyogóan védő nigériai kapusról, és Toroszidisz bekotorta a labdát a jobb alsó sarokba.

GÖRÖGORSZÁG–NIGÉRIA 2-1 (1-1) B csoport, Bloemfontein, 40 000 néző. Jv.: Ruiz (kolumbiai).

Görögország: Tszorvasz – Papasztatopulosz (Szamarasz, 37.), Papadopulosz, Toroszidisz, Kirjakosz – Szokratisz, Karagunisz, Tsziolisz, Katszuranisz, Szalpingidisz – Gekasz (Ninisz, 79.)

Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (Echiejile, 55., Afolabi, 77.) –Odemwingie (Obasi, 46.), Uche, Etuhu, Kaita, Haruna – Yakubu.

Gól: Uche (16.), Szalpingidisz (44.), Toroszidisz (71).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.