Kapuskérdés: három válasz

A világbajnoki címben reménykedő angol közvéleményt a legkevésbé sem nyugtatta meg a válogatott – az Egyesült Államok elleni nyitótalálkozón mutatott – harmatos játéka. Az ötlettelen futballon túl Green kapus kapitális hibája, valamint King hátvéd sérülése csak fokozta a kibontakozó pánikot.

Ennek nyomán a The Guardian szakírói már élénk vitát folytatnak arról, hogy Fabio Capello szakvezetőnek mit kell tennie azért, hogy a nemzeti együttes versenyben maradjon a döntőig.

A négy újságíró homlokegyenest eltérő válaszokat ad a felvetődő kérdésekre. Akad, aki a veterán David Jamest állítaná a kapuba, mert bár számos potyagól szárad a lelkén, tapasztalata kisegítheti a vb-n. Ketten Joe Hartnak adnának bizalmat, mert a huszonhárom éves hálóőr van a legjobb formában. Mindössze egyetlen szakértő tartaná a csapatban Greent: indoklása szerint a futballista képes túltenni magát a hibáján.

Hasonlóan megosztottak a tollforgatók az egyik középső védő személyéről folyó disputában. Amint az köztudott, Rio Ferdinand, John Terry állandó párja a hátsó alakzat tengelyében a torna előtt megsérült, Ledley King, a Manchester United játékosának első számú helyettese pedig az amerikaiak elleni találkozón dőlt ki. A többség Jamie Carragher bevetését javasolja a kapitánynak, mivel a rutinos védő számos forró hangulatú meccsen edződött. Kapott voksot Michael Dawson és Matthew Upson is, ám „világbajnoki szinten” mindketten tapasztalatlanok.

Az újságírók az ideális felállást illetően vagy Gareth Barry esetleges szerepeltetésének ügyében is hasonlóan megosztottak. Abban azonban egyetértenek, hogy az angol csapatnak komoly formajavulásra van szüksége ahhoz, hogy ne csak statiszta legyen a viadalon.

Green nem biztos, hogy zöld lámpát kap
Green nem biztos, hogy zöld lámpát kap
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.