Déli krónika

NYOLCVANEGY embert előállítottak Santiago de Chilében különféle rendbontások miatt, miután ezrek ünnepelték a chilei főváros utcáin, hogy a labdarúgó-válogatott 1962 óta először győzött világbajnoki találkozón.

TÖRÖLTETNI szeretnék a portugál küldöttség vezetői a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel Cristiano Ronaldo sárga lapját: a luzitánok szerint a játékos nem akart kakaskodni az Elefántcsontpart elleni mecscsen, ám az afrikai futballisták körbevették és inzultálták.

TÍZ OKOT sorolt fel a Bild, Németország legnagyobb példányszámban megjelenő napilapja, amiért Joachim Löw szakvezető együttese nyeri a világbajnokságot. A lap szerint minden idők legfiatalabb és legtehetségesebb válogatottja játszik Dél-Afrikában; a szövetségi kapitány szupertréner; a játékosok az ausztrálok ellen „varázsoltak”; az ellenfelek félnek a csapattól; a drukkerek hihetetlenül lelkesek; Thomas személyében ismét van Müllerje a nemzeti együttesnek, aki ontja a gólokat; a futballisták „meghalnak” a győzelemért; a németek a „legjobbak”; nemcsak tizenegy labdarúgó, hanem tizenegy barát játszik a találkozókon, hiszen példás az egység a garnitúrán belül; a tizedik ok az eddigi kilencből következik, azaz nem is nyerheti más a tornát, mint a német együttes.

NEM HIVATALOS világcsúcsot állított fel egy ausztrál testvérpár azzal, hogy megszakítás nélkül nyolcvanhét órán át nézte a világbajnokság találkozóit, valamint összefoglalóit.

AMENNYIBEN A SVÁJCI válogatott a hatvanhetedik percig nem kap gólt hétfőn a chilei csapattól, akkor új világbajnoki góltalansági csúcsot állít fel. A svájciak négyszáznyolcvannégy perce nem kaptak gólt vb-n. Utoljára 1994. július 2-án, a spanyolok elleni nyolcaddöntő nyolcvanhatodik percében rezdült meg a hálójuk. Azóta sorozatban öt meccset hoztak „nullára”. A 2006-os németországi viadalon Franciaország, Togo és Dél-Korea,majd (hoszszabbításos, 11-esekkel elbukott meccsen) a nyolcaddöntőben Ukrajna, az idei tornán pedig Spanyolország nem tudott nekik gólt lőni. A vb góltalansági rekordját jelenleg az olaszok tartják ötszázötven perccel; az itáliai garnitúra az 1986-os nyolcaddöntő és az 1990-es elődöntő között nem kapott gólt.

HÁZIGAZDAKÉNT MINDEN idők egyik legnagyobb különbségű világbajnoki vereségét szenvedte el a dél-afrikai együttes szerda este Uruguaytól. A dél-amerikai garnitúra 3-0-ra múlta felül a vendéglátók válogatottját, amely így – a továbbjutást illetően – rendkívül nehéz helyzetbe került. Ezt megelőzően utoljára az 1970-es vb-n kapott ki a házigazdák csapata három góllal: az olaszok a negyeddöntőben 4-1-re múlták felül Mexikót. Az 1958-as svédországi tornán a brazilok 5-2-re verték a rendezőt – igaz, ez az eredmény a döntőben született. A dél-afrikaiak korai búcsúja negatív rekordot is jelentene: a vb-k 80 éves történetében ugyanis a mindenkori házigazda eddig mindig túllépett a nyitószakaszon.

SZÍVESEN lépne pályára a világbajnoki nyolcaddöntőben a németek ellen Wayne Rooney, az angol válogatott támadója. „Igen, természetesen. Nagyon jó lenne legyőzni őket” – reagált a játékos arra a felvetésre, hogy tetszene-e neki egy ilyen párosítás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.