Argentin bingó

Szuper félidőt játszott egymással Argentína és Dél-Korea az első játékrészben – legalábbis a vb eddigi nívójához képest. Hogy a jelző mennyire viszonylagos, azt jelzi: ha a futballteljesítményt pontozással döntenék el, negyvenöt perc elteltével a dél-amerikaiak alighanem technikai KO-val nyertek volna, de mivel más a szabály, csak 2-1-es vezetés birtokában vonulhattak a szünetre...

A 17. percben esett az első gól: a bal oldalról elvégzett argentin szabadrúgást követően a labda Park Chu Young lábszárán megpattanva – a lecövekelt Jung Sung Ryong kapus asszisztálása mellett – a hálóban kötött ki. A görögökkel szemben győzelemmel bemutatkozó ázsiaiak az öngól után sem mutattak szinte semmit, ugyanakkor riválisuk újabbat lépett: Burdisso csúsztatása nyomán Higuain a leshatárról a kapuba fejelte a labdát. A játékrész finisében aztán Maradona játékosai már alighanem a biztató részeredmény öltözőbeli ünneplésére készülődtek, mással aligha magyarázható Demichelis csúnya hibája, amelynek következtében Lee Chung Yong közvetlenül a pihenő előtt váratlanul szépített (2-1).

Ha az első félidőben felbillent a pálya, akkor a másodikban egyértelműen „leszakadt”: Argentína – nincs rá jobb kifejezés – bohócot csinált ellenfeléből. A szörnyű nyomás eredményeképpen akár ötször is rezdülhetett volna a koreai háló, de a nagyvonalú befejezések miatt ez „csupán” kétszer történt meg.

Mindkét alkalommal Higuain éltethette magát: előbb Messi duplázása után a kapufáról kivágódó labdát másfél méterről pöckölte a gólvonalon túlra, majd egy parádésan kisakkozott akció végén fejessel szerezte meg saját harmadik, csapata negyedik gólját (4-1). Az „isteni” Diego a kispad mellett ugrándozva majd kiugrott a bőréből, s ezúttal értsük meg őt: játékosaival alighanem a továbbjutást ünnepelhette.

ARGENTÍNA–DÉL-KOREA 4-1 (2-1) B csoport, Johannesburg, Soccer City, 82 000 néző. Jv.: De Bleeckere (belga).

Argentína: Romero – Gutierrez, Demichelis, Samuel (Burdisso, 23.), Heinze – Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain (Bolatti, 82.), Tevez (Agüero, 75.).

Dél-Korea: Jung Sung Ryong –Oh Beom Seok, Cho Yong Hyung, Lee Jung Soo, Lee Young Pyo – Lee Chung Yong, Ki Sung Yong (Kim Nam Il, 46.), Park Ji Sung, Kim Jung Woo, Yeom Ki Hun – Park Chu Young (Lee Dong Gook, 81.).

Gól: Park Chu Young (17., öngól), Higuain (33., 76. és 80.), Lee Chung Yong (45.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.