Bicegő tánccsoport

Általában huszonegy játékos tartózkodott az észak-koreai térfélen, de ez volt az egyetlen „eredmény”, amit a brazilok elértek az első félidőben. A sárga mezesek tologattak, csak tologattak, mégpedig – hihetetlen vagy sem – minden fantázia nélkül, ennélfogva a fürge és fegyelmezett ázsiaiak simán ellenálltak: a favorit együttesnek helyzete sem akadt.

Maicon és Michel Bastos nem különösebben veszedelmes lövése is csupán azért keltett feltűnést, mert jobbat nem látott a nulla Celsius-foktól és a nulla futballtól egyaránt dermedt közönség. A karneváltól meszszebb volt az első háromnegyed óra, mint amilyen távol van Johannesburgtól Rio, sőt –ne szépítsük – a brazil előadás legföljebb falusi haknira emlékeztetett.

A mentőövet Maicon dobta, aki az 56. percben az alapvonal közelében érte el Elano átadását, benézett középre, majd – miközben a megtévesztett Ri Myong Guk kapus kimozdult –brazil módra a „rövid” sarokba lőtt (1-0). Aztán – annyi bicegés után – szamba következett: Robinho, amilyen príma tempóban, olyan finoman játszotta meg Elanót, aki tizenkét méterről a jobb sarokba passzolt (72. perc: 2-0). Úgy nézett ki, enynyi marad, de a 89. percben –csodák csodájára – szépítettek az addig csak bekkelő északkoreaiak: Ji Yun Nam avatta fel Julio Cesart (2-1).

A győzelem ellenére a brazilok játéka csalódást keltett. Így aligha honfitársi elfogultság, hogy a mezőny két legjobbja Maicon, valamint Kassai Viktor volt. Magyar szempontból ez kedvező fejlemény, de sokat mond egy mérkőzésről, ha már a játékvezetőt kell kiemelni...

BRAZÍLIA–KOREAI NDK 2-1 (0-0)

G csoport, Johannesburg, Ellis Park, 54 000 néző. Jv.: Kassai Viktor.

Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos – Elano (Daniel Alves, 73.), Gilberto Silva, Felipe Melo (Ramires, 84.), Kaká (Nilmar, 78.) – Luis Fabiano, Robinho.

KNDK: Ri Myong Guk – Cha Jong Hyok, Pak Chol Jin, Pak Nam Chol, Ri Kwang Chon – Mun In Guk (Kim Kum Il, 80.), Ri Jun Il, Ji Yun Nam, Hong Yong Jo, An Yong Hak –Jong Tae Se.

Gól: Maicon (56.), Elano (72.), Ji Yun Nam (89.).

Ji Yun Nam, a „hős” észak-koreai gólszerző
Ji Yun Nam, a „hős” észak-koreai gólszerző
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.