Gyenge első felvonás

A két csapat játékosai valószínűleg nem nézték az eddigi mérkőzéseket, ugyanis hátsó sori körbeadogatások helyett egymásnak estek. Na, nem nagyon, csak annyira, hogy már ennyinek is örüljünk. A mezőny legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo már a találkozó elején megvillantotta színészi képességeit, másfél műeséssel öt perc alatt két elefántcsontparti játékost sárgított be… Ezzel aligha lopta be magát a szívükbe, ez azonban világbajnokság, ahol minden finesz megengedett; főleg, ha a játékvezető is partner a bulihoz. Érdekes, amikor Eboué lábát majdnem kettétörte Meireles, az öt méterre álló Larrionda sporttárs nem látott szabálytalanságot. Ne hallgassuk el, hogy Ronaldo lőtt egy döngő kapufát, amúgy csak „alakított”.

A szünetben valószínűleg mindkét kapitány külön-külön tudatosította, hogy az egy pont nem elég, mert élénkült a játék, ám a felek valódi gólhelyzetig nem jutottak. Jellemző, hogy a legnagyobb izgalmat az okozta, amikor Didier Drogba melegíteni kezdett. Az elefántcsontpartiak ikonja nem sok vizet zavart, valószínűleg azt gondolta, hogy nem ez az a mérkőzés, amelyen próbára kell tennie frissen operált könyökét. Maradt a gól nélküli döntetlen és a remény, hogy előbb-utóbb futballmérkőzést is látunk a világbajnokságon.

ELEFÁNTCSONTPART–PORTUGÁLIA 0-0

G csoport, Port Elisabeth, 37 000 néző. Jv.: Larrionda (uruguayi).

Elefántcsontpart: Barry – Demel, Kolo Touré, Zokora, Tiené – Eboué (Romaric, 89.), Dindane, Tioté, Yaya Touré, Kalou (Drogba, 66.) – Gervinho (Keita, 82.).

Portugália: Eduardo – P. Ferreira, Carvalho, B. Alves, Coentrao – P. Mendes, Meireles (Amorim, 85.), Deco (Tiago, 62.), Danny (Sabrosa, 55.) – Ronaldo, Liedson.

Szemtől szembe
Szemtől szembe
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.