Egy ide, egy oda

Története első világbajnoki találkozóját játszotta a szlovák válogatott az új-zélandi együttes ellen, és sokáig úgy tetszett, hogy a futballhistória sok egyebet nem őriz meg majd a meccsből... A mérkőzés első félideje a délutáni vb-ö szszecsapások megszokott eseménytelenségét hozta, mindössze Paston kapus szembeszökő ügyetlensége csempészett némi izgalmat a méla unalomba. Persze Hamsik és Vittek kísérletezgetett néhány veszélytelen lövéssel; Weiss pedig príma passzal lepte meg Sestakot, aki kihagyta a helyzetet. Nem úgy Vittek, aki a szünet után Sestak beadását bólintotta a kapu bal oldalába, megszerezve ezzel az ország történetének első világbajnoki gólját (1-0).

Az új-zélandi együttes támadópotenciáljának ismeretében e találat után már biztosnak látszott Weissék győzelme. Sőt a Hamsik irányította garnitúra növelhette volna előnyét, ám Vittek ziccerben rontott. A szlovákok pánikba azért nem estek az eltékozolt lehetőség nyomán, mert Skrtelék Mucha kapujának a közelébe sem engedték az ellenfelet. Ám az ötlettelen és kilátástalan futballal erőrukkoló, a találkozót végigszenvedő új-zélandiak mégis pontot szereztek: a rendes játékidő már bőven letelt, amikor Reid egy szimpla beadást a kapuba bólintott (1-1).

Szlovákia tehát tovább várhat első vb-győzelmére, ám ekkora esélye ezen a tornán már aligha lesz a diadalra...

SZLOVÁKIA–ÚJ-ZÉLAND 1-1 (0-0)

F csoport, Rustenburg, 15 000 néző. Jv.: Damon (dél-afrikai).

Szlovákia: Mucha – Zabavnik, Durica, Skrtel, Cech – Weiss (Kucka, 90.), Strba, Sestak (Holosko, 81.), Hamsik – Vittek (Stoch, 84.), Jendrisek. Új-Zéland: Paston – Reid, Nelsen, Vicelich (Christie, 78.), Smith –Bertos, Elliott, Lochhead – Fallon, Smeltz, Killen (Woods, 72.).

Gól: Vittek (50.), Reid (93.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.