Öngyilkos dánok

Hollandia csapata igazán nem tehetett róla, hogy vezetést szerzett, mert a második félidő első percében Sörensen, Simon Poulsen és Agger – azaz három dán – szerencsétlenkedte öszsze a narancssárgák első gólját. Az északi „akció” befejezéseként Poulsen ráfejelte a labdát Aggerre... 1-0. Addig a hollandoknak momentumuk sem volt, világklasszisnak nevezett labdarúgóik csak ténferegtek a pályán. S ha a 28. percben a szintén harmatgyenge dánok ugyancsak elenyészően ritka támadásainak egyikéből Bendtner hét méterről befejeli Rommedahl beívelését...

De nem fejelte be: az Simon Poulsen reszortja volt.

Fordulatot egyébként az „úttörő” jelenettől sem vett a játék, és egészen a véghajráig hasonlóképpen ásítoztak a nézők, mint a johannnesburgi Soccer City stadion néhány szektora. Akkor a nyolcvannégy percen át láthatatlan Sneijder megjátszotta Eliát, s bár a társainál elevenebb cserejátékos gurítása visszajött a bal kapufáról, az arra járó Kuyt két méterről az üres kapuba passzolta a labdát (2-0).

Hogy ilyen teljesítménnyel három pontot lehet szerezni, az kisebb csoda.

 

HOLLANDIA–DÁNIA 2-0 (0-0) E csoport, Johannesburg, Soccer City stadion, 60 000 néző. Jv.: Lannoy (francia).

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, De Jong (De Zeeuw, 86.), Sneijder – Kuyt, Van Persie (Afellay, 77.), Van der Vaart (Elia, 67.).

Dánia: Sörensen – Jacobsen, Kjaer, Agger, Simon Poulsen – Enevoldsen (Grönkjaer, 56.), Rommedahl, Christian Poulsen, Kahlenberg (Eriksen, 73.), Jörgensen – Bendtner (Beckmann, 62.).

Gól: Agger (46., öngól), Kuyt (85.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.