Kékek az esőben

Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya viszonylag egyszerű taktikát eszelt ki: gólt nem kapni, elöl meg majd csak lesz valahogy. Ezen gondolatok jegyében Valdez személyében egyetlen csatárt küldött pályára, őt is csak azért, mert tíz védővel mégsem illő kiállni. Viszont van az úgy, hogy egy több, mint kettő. Lippi kapitány ugyanis két csatárral kezdett, de mintha egy sem lett volna a gyepen. Gattuso, Pirlo, Camoranesi, Di Natale a padon ücsörgött – ha ez taktikai húzás volt, akkor nem vált be. A fokvárosi este jégesővel köszöntötte a feleket, az égi áldás az egész mérkőzésen nehezítette a futballisták dolgát. Az olaszok úgy vélhették, hogy a futball időközben pontozásos sportág lett: a labda náluk volt többet, ám kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek. Igaz, a dél-amerikaiak sem, ám egy pontrúgásból mégis vezetést szereztek a 39. percben: Alcaraz fejelt gólt a védők gyűrűjében.

Az olaszok a folytatásban is elképzelés nélkül daráltak, aztán a 63. percben a paraguayi kapus megszánta őket: alászaladt egy szögletnek, ésDe Rossi közelről bekotorta a labdát. A hátralévő időben egykapuzott a címvédő, különösebb veszély nélkül, így maradt az 1-1. Az érdekeltek majd eldöntik, ki örül kevésbé a döntetlennek.

OLASZORSZÁG–PARAGUAY 1-1 (0-1) F csoport, Fokváros, 60 000 néző.

Jv.: Archundia (mexikói).

Olaszország: Buffon (Marchetti, 46.) – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito – Pepe, Marchisio (Camoranesi, 59.), Montolivo, De Rossi –Iaquinta, Gilardino (Di Natale, 72.). Paraguay: Villar – Bonet, Da Silva, Alcaraz, Morel – Vera, Caceres, Rivelos, Torres (Santana, 60.), Barrios (Cardozo, 76.) – Valdez (Santa Cruz, 68.).

Gól: Alcaraz (39.), De Rossi (63.).

De Rossi egyenlítő gólja
De Rossi egyenlítő gólja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.