Nem kis Balázs

Bacskai Balázs (69 kg) arany-, míg Káté Gyula (64) ezüstérmet nyert Moszkvában, az Európa-bajnokságon.

Bacskai a francia Alexis Vastine ellen lépett szorítóba a döntőben; vetélytársa 2005-ben, a junior Eb-n legyőzte őt. A mostani találkozó viszont a magyar versenyző számára alakult álomszerűen: Vastine küzdött, de teljesen hatástalan volt, így a könnyedén mozgó Bacskai – gyönyörű kombinációkkal – valósággal amortizálta riválisát. Már 8:0-ra is vezetett, végül 12:1-es pontozással győzött, maga mögé állítva a nyolcezres orosz publikumot is. Aranyával felülmúlta édesapját, Bacskai Imrét, aki annak idején Eb-ezüstig jutott.

A két éve szintén döntős, s akkor csupán sérülés miatt veszítő Káté az örmény Gracsja Dzsavahjannal bokszolt. A mérkőzésvezető már egy perc után mindkét öklözőt figyelmeztette passzivitásért. Káté a továbbiakban kereste az alkalmat az ütésre, de hiába kergette ellenfelét, nem tudta elérni Dzsavahjant. A folyton kibújni akaró örmény csak arra ügyelt, hogy ne intsék meg, Káté pedig – akit érezhetően frusztrált a helyzet – hiába erőlködött. Honfitársunk 3:2-re kikapott, és roppant csalódottan fogadta, hogy 2008 után ismét „csak” ezüstérmet szerzett.

A magyar csapat egy-egy arannyal, ezüsttel és bronzzal zárta a kontinensviadalt (a harmadik helyezést a 91 kilós Darmos József érte el), s az éremtáblázaton a harmadik helyre került.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.