Hírek

Kettős brit siker a Forma–1-es Kanadai Nagydíjon: Lewis Hamilton nyert Jenson Button előtt. A győztes ezzel a pontverseny élére került. A harmadik helyet a spanyol Fernando Alonso szerezte meg. (Montreal)

Döntő a nemzetközi férfi tenisztornán: Hewitt (ausztrál)–Federer (svájci, az első kiemelt) 3:6, 7:6, 6:4. (Halle)

Három női futószámban és férfi hármasugrásban is a világ idei legjobb eredménye született az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat ötödik állomásán.

A jamaicai Veronica Campbell-Brown 21,98 mp-cel nyerte a 200 m-t, az amerikai Lolo Jones pedig 12,55 mp alatt ért célba 100 gáton. A kenyai Nancy Jebet Langat 4:01,60 perccel győzött 1500-on, míg a francia Teddy Tamgho 17,98 m-rel szerezte meg az elsőséget az ugrószámban. (New York)

Egy évtizeddel a sydney-i olimpia után megkapta a 200 m-es női síkfutás Marion Jonestól elvett aranyérmét a bahamai Pauline Davis-Thompson. A karibi sprinter eredetileg a második helyen ért célba, ám a győztes amerikait 2007-ben megfosztották valamennyi, a 2000-es játékokon szerzett érmétől (3 arany, 2 bronz), miután bevallotta: doppingszereket használt a versenyek idején. (Nassau)

Kínai siker a nemzetközi női teniszverseny döntőjében: Li–Sarapova (orosz) 7:5, 6:1. (Birmingham)

Pars Krisztián (79,43) nyerte a kalapácsvetést a nemzetközi atlétikai versenyen. (Isztambul)

Cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Világ Kupa-viadalán Karakas Hedvig (57 kg) első helyezést ért el. (Tallinn)

Feljutott az NB I-be a Siófok labdarúgócsapata, amely a másodosztály Nyugati csoportjának zárófordulójában 3-0-ra nyert a Barcs ellen. A végeredmény: 1. Siófok 63 pont, 2. Gyirmót 62, 3. Pécs 55. Miután a Pécs csalódást keltett, a klub – közös megegyezéssel – szerződést bontott Várhidi Péterrel, akinek utóda Kiss László lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.