Hiába kaptak huszonötöt

A kapuban Fazekas, a mezőnyben Iváncsik Gergely, Gál és Perez remekelt, vagyis nagyszerűen kezdte a magyar férfiválogatott a szlovénok elleni vbselejtező első, ljubljanai meccsét. Olyannyira jól, hogy a fegyelmezett, precíz és olykor látványos produkció nyomán a nyitó fél órában többször két „fával” is meglépett riválisától, s ha 8:6-os állásnál, kettős emberelőnyös szituációban nem kap bántó gólt, akkor akár előnnyel vonulhatott volna a szünetre.

Hogy a pihenő idején végül is 12:12 virított a nagytáblán, az az amúgy nem sokat mutató, Szegeden légióskodó Luka Zvizej érdeme volt: a szélső időn túli hétméteresből egalizált a részhajrában.

A térfélcsere után aztán akadt ennél rosszabb hír is, hiszen a hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést (14:13), s bár háromnegyed óra elteltével megint „itt” volt a fór (17:19), a finis – noha a lassanként obsitos korba lépő Pereznek volt néhány igazán emlékezetes alakítása – a vendéglátóé lett. Az utolsó percekben a szlovénok a szerencsére sem panaszkodhattak, ám a 27:25-ös vereséget követően siránkozásra a másik oldalon sincs ok: a vasárnap délután hattól, Veszprémben tartandó visszavágón még minden helyrehozható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.