Green zöld a méregtől

Nem is olyan régen a Kulich Gyula (ma Kálvária) téri sportfogadók között még nevetség tárgyává vált volna az illető, aki az Egyesült Államok győzelmét tette volna meg az angolokkal szemben (jóllehet volt már amerikai vb-győzelem a szigetországiak ellen). Ma már viszont senkit nem néznének elmebetegnek a nagy pesti sakkpartik helyszínén, ha a két válogatott találkozója előtt a tengerentúliakat tippelné nyertesnek. Ehhez képest az utóbbi időben mind veszélyesebbé váló USA Team már a negyedik percben hátrányba került: Heskey remek előkészítése után Gerrard szépen elgurított Howard kapus mellett.

A folytatásban változatlanul az angolok uralták a pályát, a 40. percben azonban Dempsey az ég felé emelhette mindkét karját, miután ringlispílbe ültette a rivális védőit, majd „középgyenge” lövése zöld utat kapott a tétova Green kapus kezei között (1-1). A nagy potyát a szünet, a térfélcserét pedig pedig előbb Rooney, aztán pedig Heskey jelentős helyzete követte, de az eredményjelző kezelőjének nem akadt dolga, s az angol drukkerek még akkor sem kiálthattak gólt, amikor Lampard, míg nem sokkal később Johnson előtt adódott rendkívül ígéretes lehetőség. Aztán alig telt el egy perc, és az amerikaiak üvölthettek volna, ám Altidore lövése Greenről a kapufára pattant. Rooney a folytatásban sem vonult illegalitásba: negyedórával a vége előtt akkora löketet eresztett meg, hogy Howard hosszas köszönetet mondhatott az égieknek, amiért a labda a kapu mellé szállt. Ezzel együtt a döntetlenszag egyre jobban érződött: noha a britek a finisben többször is hintába ültették riválisukat, az eredményes befejezéssel adósak maradtak.

Maradt az egál, s miután a lefújást követően egyik társaság tagjainak arcán sem látszott őszinte öröm, a kérdés már csak az: ki nevet a végén?

ANGLIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 1-1 (1-1) C csoport, Rustenburg, 30 000 néző. Jv.: Simon (brazil).

Anglia: Green – Johnson, King (Carragher, 46.), Terry, Ashley Cole – Lennon, Gerrard, Lampard, Milner (Wright-Phillips, 31.) – Rooney, Heskey (Crouch, 79.).

Egyesült Államok: Howard – Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra – Dempsey, Clark, Bradley, Donovan – Altidore (Holden, 86.), Findley (Buddle, 77.).

Gól: Gerrard (4.), Dempsey (40.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.