Tétre, helyre, befutóra

Az elkövetkező évek szempontjából sorsdöntő jelentőségű párharc vár holnap és a jövő vasárnap a magyar férfiválogatottra. Mocsai Lajos együttese a szlovénokkal vív világbajnoki selejtezőt, és ha továbbjut – vagyis ott lehet a januári, svédországi vb-n –, akkor megőrzi esélyét a londoni olimpiai részvételre.

Az első találkozót Ljubljanában rendezik, ám nem a legutóbb B csoportos jégkorongvb-nek otthont adó Tivoli csarnokban, hanem egy mindössze másfél ezres létesítményben. A hírek szerint a házigazdák azért döntöttek a kisebb befogadóképességű helyszín mellett, mert így kevésbé kell tartaniuk attól, hogy az átránduló magyar szurkolók „hazai” környezetet teremtenek kedvenceik számára. Mindenesetre Mocsaiék is „léptek”: a találkozót megelőző edzéseket nem a jövő heti színhelyen, a Veszprém Arénában, hanem a bakonyi együttes korábbi, szerényebb méretű otthonában tartották...

Ami az esélyeket illeti, alighanem a kiegyenlített a legjobb, legmegfelelőbb jelző rájuk. Noha a magyar együttes továbbra is nélkülözni kénytelen a válogatottban legutóbb egy éve fellépő, azóta viszont folyamatosan kifogásokat kereső és találó, barcelonai Nagy Lászlót, ugyanakkor ezúttal visszatér a csapatba Carlos Perez, akinek a játéka meghatározó lehet a végkimenetelt illetően. Szintén a kerettel kapcsolatos, de nem kifejezetten biztató hír: az alakulat irányítója, Császár Gábor kiújult lumbágója miatt kénytelen volt kihagyni a tréningeket.

A vasárnapi mérkőzés éppen úgy 18 órakor kezdődik, mint az egy héttel később esedékes visszavágó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.