Hungaro-ring Moszkvában

Káté Gyula (64 kg) és Bacskai Balázs (69) bejutott a moszkvai Európa-bajnokság döntőjébe; Darmos József (91) harmadikként zárt.

A pénteki elődöntőkben Káté az orosz Alekszandr Szoljanyikovot múlta felül: a huszonnyolc esztendős magyar ökölvívó 6:3-as pontozással bizonyult jobbnak vele egykorú, komoly nemzetközi eredmény híján lévő ellenfelénél. Káté másodszor jutott kontinenstorna fináléjába; korábban szerzett már egy ezüst- és két bronzérmet, világbajnokságon kétszer végzett a harmadik pozícióban. „Dulakodósmeccs volt, így nem tudtam elmozogni, de megtaláltam a lyukakat, és tiszta ütésekkel szereztem a pontjaimat” –értékelt a kispesti sportoló, aki a fináléban az örmény Gracsja Dzsavahjannal találkozik.

Bacskai a négy között 4:2-re verte az ukránTarasz Selestyukot. Riválisa korábban a tavaly világbajnoki ezüstérmet szerzett orosz Andrej Zamkovojt ütötte el a folytatástól, úgyhogy várható volt: jó meccset vív vetélytársával. Így is lett: két kiválóan felkészült bokszoló utolsó energiákat is elégető csatáját láthatta a szépszámú nézősereg. Sikerével a magyar versenyző első felnőtt Ebdöntőjére készülhet, amelyet a 2008-as pekingi olimpián egy kategóriával lejjebb bronzérmes francia Alexis Vastine-nal vív majd. „Huh, nagyon fárasztó meccsen jutottam túl: úgy érzem, megint a jobb kondíció és a szív döntött a javamra” –mondta Bacskai.

Darmos az elődöntőben alulmaradt a bolgár Tervel Pulevvel szemben – a mérkőzés a második menet 54. másodpercéig tartott, amikor a magyar bokszoló sérülés miatt feladta a küzdelmet –, s bronzérmesként zárt az Európa-bajnokságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.