Közel Afrikához

SÉRÜLÉSE miatt nem léphet pályára Gareth Barry, a Manchester City huszonkilenc éves játékosa az angolok szombati, Egyesült Államok elleni találkozóján a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

INZULTÁLTA a bírót Wayne Rooney az angol labdarúgó-válogatott – a dél-afrikai Platinum Stars elleni – hétfői felkészülési találkozóján. Jeff Selogilwe játékvezető sárga lapot adott a reklamáló támadónak, továbbá figyelmeztette, hogy hasonló viselkedésért a világbajnokságon már minden bizonnyal piros lapot kap.

MÁR a hét végén elutazik Dél-Afrikába Arjen Robben, a magyar válogatott elleni felkészülési találkozón sérülést szenvedett holland támadó; a játékos lábát kezelő fizikoterapeuta szerint a futballista gyógyulása jó ütemben halad, így akár már az együttes első, Dánia elleni találkozóján leülhet a kispadra. Nem egészséges Khalid Boulahrouz, a garnitúra védője sem, aki az egyik tréningen szenvedett bokasérülést; csak a későbbi vizsgálatok után derül ki, hogy a futballista pályára léphet-e a tornán.

ISMÉT együtt tréningezett társaival Rafael Marquez, a mexikói csapat nyolcvankilencszeres válogatott, harmincegy esztendős védője; továbbra is kérdéses azonban, hogy a térdsérüléssel küszködő futballista pályára léphet-e a Dél-Afrika elleni pénteki nyitótalálkozón.

ÓVJÁK a brazilok Kakát, a válogatott középpályását; Dunga, a csapat szakvezetője elmondta: szíve szerint vattába csomagolná játékosát, akinek felkészülését sérülések hátráltatták az utóbbi időben.

KIHAGYJA a tornát Nani (képünkön), a portugál válogatott támadója: a Manchester United huszonhárom éves labdarúgója vállsérülést szenvedett. Felkészülési mérkőzésen: Portugália–Mozambik 3-0; gól: Danny (52.), Hugo Almeida (75., 83.).

KÖLTÖZIK az ausztrál válogatott, miután a csapat számára kijelölt tréningpálya olyan rossz minőségű volt, hogy a FIFA engedélyezte a garnitúra edzéshelyszínváltását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.