Olasz meló

Az egy nap négy évszak jelige jegyében csütörtökön őszi arcát mutatta a Roland Garros: délután fél négyig reménytelenül esett az eső.

Természetesen borult a program, hiszen lehetetlen volt sötétedésig lejátszani a pályánkénti négy mérkőzést. Rafael Nadal Horacio Zeballos elleni találkozóját például eredetileg –hab a tortán jelszóval – a centerpálya utolsó „műsorszámának” gondolták, ám a rendezőség már kora délután levette a műsorról az összecsapást. A spanyol (meg az argentin, persze) valószínűleg nem örült a programátrendezésnek, de a bizonytalanságnál még mindig jobb a bizonyosság: a spanyol Verdasco és a francia Serra az öltözőben találgathatta, játszhat-e még csütörtökön. Fabio Fognini is türelmetlenül várt a sorára: a 23 éves, a világranglistán 92. olasz még szerdán kezdte GaelMonfils elleni csatáját. Az első két szettet simán nyerte a 13. helyen kiemelt francia: így volt ez rendjén, hiszen Fognini eddigi két párizsi fellépésén egyaránt az első fordulóban végezte. Igen ám, de a simának ígérkező mérkőzésen váratlan fordulat történt: az olasz 7:5-tel és 6:4-gyel egyenlített, mi több, a mindent eldöntő ötödik szettben 5:5-nél adogatáshoz készülődhetett, amikor a vezetőbíró félbeszakította a találkozót. A hoszszúra nyúlt szünet sem zökkentette ki az olaszt, aki nagy meglepetésre 9:7-remegnyerte a döntő játszmát, és ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

De mi lesz Ana Ivanoviccsal? A mezőny talán legcsinosabb játékosa két éve ugyanitt megnyerte a tornát, az ideit ellenben csupán a 42. helyről kezdte. És félő, hogy hátrább végzi, ugyanis két játszmában kikapott az orosz Klejbanovától. Az még hagyján, hogy két játszmában, ám az arányok: 6:3, 6:0! Semmi kétség, a szerb hölgynek döntenie kell, a tenisz vagy minden más, ami nem az.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.