Közel Afrikához

SOKKOLTA a német közvéleményt az a tegnapi hír, amely szerint Michael Ballack, a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sérülése miatt nem utazhat a világbajnokságra. A Chelsea középpályását a vb előtti utolsó tétmérkőzésen, a szombati angol kupadöntőn rúgta szét a Portsmouth ghánai játékosa, Kevin-Prince Boateng. Joachim Löw szövetségi kapitány mélységes csalódottságának adott hangot, hangsúlyozva, hogy a válogatott legfontosabb játékosáról, a csapat vezéregyéniségéről kénytelen lemondani. A Szicíliában edzőtábort vezető Löw egyelőre nem döntött arról, kivel helyettesíti legértékesebb játékosát. Az ellenben tény, hogy a csapatkapitány kiesése után felértékelődött a jövő hét végére tervezett Magyarország elleni barátságos találkozó, azon ugyanis Löwnek már a Ballack nélküli csapatot kell tesztelnie. A brutális belépővel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, akadnak ugyanis olyanok, akik szerint Boateng szándékos sérülést okozott: köztudott, hogy a ghánai válogatott Németországgal van azonos vb-csoportban... A legkínosabb helyzetben talán az ámokfutó féltestvére, Jerome Boateng van, aki a német válogatottal készül Dél-Afrikába...

24 FŐSRE szűkítette keretét Raymond Domenech francia szövetségi kapitány. Hat játékostól búcsúzott el: a kapus Mickael Landreau, a védő Adil Rami és Rod Fanni, a középpályás Hatem Ben Arfa és Yann M’Vila, valamint a csatár Jimmy Briand maradt ki. A vb-re 23 játékost lehet nevezni, azaz még egy futballistától meg kell válnia a kapitánynak. Domenech valószínűleg William Gallas gyógyulásától teszi függővé, hogy ki marad le a tornáról. A 24-es keret: Lloris (Lyon), Mandanda (Marseille), Carrasso (Bordeaux), kapusok; Réveillére (Lyon), Sagna, Gallas, Cli chy (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), Squillaci (Sevilla), Evra (Manchester United), Planus (Bordeaux), védők; Toulalan (Lyon), Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid), Malouda (Chelsea), Ribéry (Bayern München), Gourcuff (Bordeaux), Diaby (Arsenal), középpályások; Henry (Barcelona), Anelka (Chelsea), Cissé (Panathinaikosz), Govou (Lyon), Gignac (Toulouse), Valbuena (Marseille), csatárok.

EGYGÓLOS győzelmet aratott a világbajnokságra készülő mexikói válogatott a szintén vbrészvevő chileiek ellen. A Mexikóvárosban vasárnap rendezett barátságos mérkőzés egyetlen találatát Alberto Medina, a Chivas de Guadalajara futballistája szerezte. A vendégek tíz emberrel fejezték be az összecsapást, miután a 60. percben a játékvezető kiállította Manuel Iturrát. Mexikó a világbajnokság csoportkörében az A jelű négyesben szerepel, s a házigazda dél-afrikaiakkal, valamint Uruguayjal és Franciaországgal találkozik. Chile a H csoportban az Európa-bajnok spanyolokkal, Svájccal és Hondurasszal csap majd össze.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.