Milánói, aranytálon

Véget ért a számolgatás: a címvédő Internazionale együttese nyerte az olasz bajnokságot, miután az utolsó, 38. fordulóban vendégként 1-0-ra legyőzte a már biztos kieső Siena csapatát. A találkozón mindvégig a milánóiak játszottak fölényben, s bár riválisukat a játékvezető megfosztotta egy jogosnak tetsző tizenegyestől, megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A győztes gólt Milito lőtte az 57. percben, s nem mellékes körülmény, hogy ekkor a bajnoki aranyra ugyancsak pályázó AS Roma már 2-0-ra vezetett a Chievo otthonában. A veronai mérkőzésen már nem is változott az állás, ám az Inter sikerével ennek az összecsapásnak a kimenetele érdektelenné vált.

A Serie A-ban sorozatban ötödször diadalmaskodó Internazionalénak – amely korábban elhódította az Olasz Kupát is, és érdekelt a Bajnokok Ligája szombati, BayernMünchen elleni fináléjában – a mostani már a tizennyolcadik olasz bajnoki elsősége. A táblázaton az AS Roma magabiztosan nagy fölénynyel végzett a második helyen, a bronz a Juventust hazai pályán 3-0-ra elintéző Milané lett. A dobogósok a nemzetközi porondon a BL főtábláján kezdhetik meg szereplésüket, a negyedik Sampdoria a sorozat selejtezőben lép pályára, míg a Palermo, a Napoli és a Juventus az Európa Ligában próbálkozik. A három kieső, az Atalanta, a Siena és a Livorno ősztől a B osztályban folytatja.

Az élcsoport végeredménye: 1. Internazionale 82 pont, 2. AS Roma 80, 3. Milan 70, 4. Sampdoria 67, 5. Palermo 65, 6. Napoli 59, 7. Juventus 55.

A Siena elleni győztes gólt szerző Milito és társai mámorban
A Siena elleni győztes gólt szerző Milito és társai mámorban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.