Hírek

Meglepetés a németországi jégkorong-világbajnokság középdöntőjében: Svájc–Csehország 3:2, Lettország–Norvégia 5:0. A másik csoportban: Oroszország–Németország 3:2, Oroszország–Dánia 6:1. A kiesés elkerüléséért: Egyesült Államok–Kazahsztán 10:0, Franciaország–Olaszország 2:1, Egyesült Államok–Franciaország 4:0, Olaszország–Kazahsztán 2:1.

Az alsóházi állás: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Olaszország 3, 3. Franciaország 3, 4. Kazahsztán 0. Az utolsó kört kedden rendezik; az élvonaltól a 3. és a 4. helyezett búcsúzik, s a jobbik kieső játszik jövőre azonos hatosban a B csoportos magyar válogatottal. (Köln, Mannheim)

Dán siker a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros-körverseny nyolcadik szakaszán: Chris Sörensen nyerte az etapot. Az összetettben továbbra is a kazah Alekszandr Vinokurov vezet. (Terminillo)

Lemondott Davis Triesman, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke, aki egy titokban rögzített és nyilvánosságra került magánbeszélgetésben azzal vádolta Spanyolországot és Oroszországot, hogy a bírók megvesztegetésére készül a dél-afrikai labdarúgó-vb-n. (London)

Bejutott a férfi kosárlabdabajnokság döntőjébe a Paks csapata, miután a Körmend elleni párharc ötödik, hazai pályán vívott mérkőzésén 80:79-re győzött. A finálé másik részvevője a ZTE együttese.

Története során először nyert bajnoki érmet a Vác női kézilabdacsapata: Németh András együttese a harmadik helyért zajló párharcban 28:22-re legyőzte a vendég Békéscsaba társulatát, így 2:1-re megnyerte az összesítést.

Lemondott a Magyar Röplabda Szövetség elnöke és teljes elnöksége a szervezet szombati közgyűlésén.

Kizárták az első helyen célba érkező, vb-címvédő Janics Natasát a kajak-kenusok szolnoki rangsoroló-viadalának 200 méteres K–1-es versenyét követően, mert hajója a megengedettnél könnyebb volt. A diszkvalifikálás nyomán Hegyi Zomilla vehette át az aranyérmet. Eredmények a hazai másodosztályú labdarúgó-bajnokság 26.

fordulójában; Nyugati csoport: Pécs–Kozármisleny 2-0, Budaörs–Ajka 1-3, Videoton II–Győr II 1-1, Siófok–ZTE II 3-0, Gyirmót–Hévíz 5-1, Barcs–Szigetszentmiklós 1-2, Honvéd II–Tatabánya 1-2. Az élcsoport: Siófok 54 pont, 2. Gyirmót 53, 3. Pécs 45. Keleti csoport: Cegléd–Bőcs 0-0, Baktalórántháza–REAC 0-6, Békéscsaba–Makó 1-0, Vecsés–Szolnok 2-4, Debrecen II–Hajdúböszörmény 2-1, BKV Előre–Kazincbarcika 1-0, Mezőkövesd–MTK II 0-2. Az élcsoport: 1. Szolnok 48, 2. Debrecen II 46 (46-23), 3. Vác 46 (40-27).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.