Római vádak az Inter ellen

Nem maradt visszhang nélkül a címvédő Internazionale könnyed, amúgy fölöttébb furcsa sikere a Lazio otthonában, amellyel a Bajnokok Ligája-döntős milánóiak vasárnap visszavették a vezetést az olasz labdarúgó-bajnoki tabella élén. A Lazio hívei mindvégig a 2-0-ra győztes ellenfélnek szorítottak, saját kedvenceiket pedig kifütyülték a támadásoknál, José Mourinho Inter-edzőt ellenben „Az egyetlen igaz ember egy hamis futballban” transzparenssel dicsőítették. A különös drukkolás hátterében a városi rivális Roma iránti ősi gyűlölet állt, amellyel az Inter versenyt fut a bajnoki aranyért. A milánói alakulatnak a hátralévő két fordulóban már nem lesz nehéz dolga, ugyanis előbb a 12. helyen szerénykedő Chievót fogadja, majd a már kiesett Sienához látogat.

Rosella Sensi, a Roma elnöke valósággal tajtékzott a békés „antifutball” láttán: „Így abszurdnak tűnik az a megállapítás, hogy a miénk a világ legszebb bajnoksága. Az Inter helyében szégyellném magam egy efféle győzelem után.” A Roma klubigazgatója,Gian Paolo Montali továbbment: „Ilyet még sosem láttam, s azt hiszem, most még az Inter is szégyelli magát. Ma nemcsak a Lazio, hanem az egész labdarúgás veszített.” Giovanni Lopez, a Lazio másodedzője ugyanakkor diplomatikusan nyilatkozott az eltiltott tréner, Edy Reja képviseletében: „Motiváltak voltunk, de nem segített nekünk a stadionban uralkodó szürreális hangulat.”

Az Inter sportigazgatója, Marco Branca viszont arról biztosított mindenkit, hogy játékosai nagyon elfáradtak a derbin, mert keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért...

Idehaza hétközi fordulót rendeznek az NB I-ben. A bajnoki címért küzdő két csapat, a Videoton és a Debrecen egyaránt hazai pályán játszik a 26. fordulóban: előbbi az egymás után két vereséget szenvedő MTK-t, utóbbi a Vasast fogadja. A tavaszi veretlenségét az Újpesttel szemben elveszítő Ferencváros Győrbe látogat. Holnap további öt mérkőzést játszanak: a két kiesőjelölt, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egymással találkozik.

A mai program: Videoton–MTK, Székesfehérvár, 18, jv.: Fábián; Debrecen–Vasas, 19, jv.: Szilasi; Győr–Ferencváros, 20, jv.: Solymosi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.