Hírek

Ma ünnepli 85. születésnapját Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, aki tagja volt az 1952-ben olimpiai bajnok és az 1954-ben világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatottnak. Buzánszky az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy egészségi állapota kiváló, mind össze azt sajnálja, hogy nem választották a Nemzet Sportolói közé.

Olasz lapértesülések szerint Silvio Berlusconi Marco van Bastent szerződtetné edzőnek a Milan labdarúgócsapatát pillanatnyilag irányító Leonardo helyére. Ha mégsem sikerülne „leigazolni” az egykori remek csatárt, a klubtulajdonos másik jelöltje Filippo Galli, az együttes korábbi kapusa.

Biztosan nem lesz ott a labdarúgó-világbajnokságon a német válogatottban Kevin Kuranyi, miután Joachim Löw szövetségi kapitány nem jelölte a keretbe a Schalke csatárát. A szakember telefonon már tájékoztatta a 28 éves játékost a döntésről. Mint ismeretes, Kuranyi 2008 októberében az oroszok elleni világbajnoki selejtező szünetében távozott a stadionból anélkül, hogy ezt megbeszélte volna a kapitánnyal.

Megtartotta 33. pozícióját Szávay Ágnes a legfrissebb tenisz-világranglistán, amelyet továbbra is az amerikai Serena Williams vezet.

Továbbjutott az Atlanta az észak-amerikai profi kosárlabdaliga Keleti-főcsoportjának negyeddöntőjéből, miután 95:74-re verte a Milwaukee-t; a következő körben az Orlandóval találkozik.

Döntetlenül végződött a címvédő Viswanathan Anand és a bolgár Veszelin Topalov 12 játszmás sakkvilágbajnoki döntőjének hétfői, hetedik mérkőzése. Anand a világos bábokat vezette, és az 58. lépést követően állapodott meg a remiben: ezzel 4:3-ra vezet a párharcban.

Az U19-es magyar labdarúgóválogatott 1-0-ra kikapott Görögországtól Tatabányán, az Európa-bajnoki selejtezőtorna nyitófordulójában. A másik mérkőzésen: Portugália–Románia 3-1. A magyar csapat szerdán a románokkal játszik; a csoportból az első helyezett jut tovább.

Óriási lemaradásban vannak a brazilok a 2014-es világbajnokság előkészítésében – jelentette ki hétfőn a Dél-afrikai Köztársaságban Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára. Valcke az elmúlt napokat a munkálatok ellenőrzésével töltötte, és szemléje során komoly hiányosságokat tapasztalt.

Hazai pályán az utolsó percben egyenlített a Wigan (2-2) a Hull City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának hétfő délutáni mérkőzésén, s ezzel eldőlt, hogy a vendégek búcsúznak az élvonaltól. Másik találkozón: Blackburn–Arsenal 2-1. (London)

Második lett az amerikai Phil Mickelson a profi golfozók legrangosabb sorozata, a US PGA Tour legutóbbi, 6,4 millió dollár összdíjazású versenyén, ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy letaszítsa a világranglista éléről honfitársát, Tiger Woodsot. (Charlotte)

A totó 17. játékhetén telitalálatos szelvény 1 volt, nyereménye 22 323 975 forint. 13-as nem volt, a 12-esek (20) 137 190, a 11-esek (230) 11 930, a 10-esek (2310) 1980 forintot érnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.